6 алтернативи на университета

Вижте какво друго можете да направите във възрастта между 18 и 23 години
31 юли 2014 20:17, Теодора Драгоева
13
6 алтернативи на университета
Снимка: outnow.ch

Повечето хора са убедени, че трябва да изпратят децата си в университет, за да станат по-умни и да имат възможност за по-светло бъдеще. Истината обаче е, че сценарият на живота им може да протече доста добре и без да са завършили висше образование. Замислете се, че възрастта между 18 и 23 години е супер активна и жива и не е нужно да я прекарвате в учене за изпити. Ето и какво друго можете да направите в тези години:

1. Стартирайте собствен бизнес. Има много фирми, които се създават от около 20-годишните младежи (особено в сферата на новите технологии), които са доста успешни. Ако имате добра идея и ви бива в нещо, след завършването на гимназията по-добре впрегнете усилията си в това, отколкото за кандидатстудентските изпити. Може да се окажете талантлив предприемач, който да постигне успех и без диплома за висше образование в джоба си. В действителност завършването на университет нищо не ви гарантира, освен може би по-висока заплата. Но пък от заплата не се става милионер...

2. Обиколете света. Ако имате откъде да се сдобиете с 10 хиляди лева (таксата ви за университета накуп), можете да обиколите голяма част от света за една година, а това съвсем да промени гледната ви точка за нещата от живота. Ще научите какво е бедност, ще научите стойността на парите, ще попадате в ситуации, в които ще трябва да оцелявате... Вие ще научите повече за другите религии, ще разберете, че не сте центъра на вселената... Това са все неща, които няма да научите в университета.

3. Създавайте изкуство. Ако сте талантлив художник, писател или музикант, няма смисъл да губите 4-5 години от живота, посещавайки университет. По-добре през това време се научете на дисциплина и създайте нещо свое. Творческият потенциал е дар от Бога, а не е нещо, което някой професор ще ви преподава.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
2
 
! Отговори
Алтернативен преди 9 години
Вероятно доста от четящите са постъпили към статията повърхностно, неизчитайки я до края. Както правят и онези, които постъпват в университет веднага след училище просто защото не знаят какво друго да правят.
11
2
 
2
 
! Отговори
Алтернативен преди 9 години
Статията въобще не казва да не се учи в университет. Напротив. Но се иска човек да се е научил да чете и да разбира текст, преди да пише и да взима отношение по различни въпроси.Статия има друго предвид- ако човек не е наясно какво му се учи и дали му се учи, то би било по- добре първо да направи нещо друго с живота си, което би било много по- полезно за него /а и за околните/- да поработи, да опознае себе си и света и на по- късен етап да реши дали да учи нещо занапред, какво или да работи.
10
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Докато учех, а аз наистина учех, бях зле с парите. Две мои съученички непрекъснато ме увещаваха да зарязвам ученето и да се хвана като тях сервитьорка. Тогава ги биеше парата, но 20 години по-късно сме на обратни позиции. Макар и да не съм милионерка, не си броя стотинките до заплата, а те двете едва избутват.Едната работи като продавачка на минимална заплата, а другата я издържа мъжа й, но срещу обиди и унижения.
9
8
 
4
 
! Отговори
Visshista преди 9 години
V Balgariq vishistite(mejdu 25-40g) sa tolkova prosti i elementarni,che edin srednostatisticheski ovchar e po-opraven v jivota ot tqh!
8
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На възраст между 18 и 23 се сдобийте с 10 000 лева и обиколете света? Що не ти?...
7
0
 
21
 
! Отговори
Някой си преди 9 години
Мдааа... Хич и не си мислете за университет или образование... На политиците тук им трябва необразовано стадо издигащо в култ парите, с огромно самочувствие без капка покритие и ако може мисленето да е сведено само до елементарните физиологични нужди, ще е най-добре за тях....Така че дерзайте...
6
4
 
22
 
! Отговори
Ясно преди 9 години
Статията да се разбира:Няма смисъл да учите, пари в живота си няма да спечелите, защото НЕ така работи капитализма.По-бързо започвайте да бачкате, че трябват РОБИ НА ТРУДА!
5
5
 
1
 
! Отговори
Hahaha преди 9 години
A puk tezi tuk si mislqt, 4e poslednite 70 godini sa vidqli eli pa razbrali shto e to universitet, obrazovanie i studentski jivot. Ne e nito burkanite, nito profesorite ot SOC-a, koito mirishat na chesun, nito chalgata i domashniq alkohol v obshtejitiqta!
4
1
 
9
 
! Отговори
до 2 преди 9 години
За някои момичета наистина може да е късно за деца след това. С тия масови диети и борба с ,,целулита,, много жени на 35 вече са на практика безплодни, а на 40 влизат в критическата. Да не говорим за стреса.
3
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И когато на 25-26 решите, че все пак добре би било да учите в университет, вашите връстнци вече ще правят изброените неща, но с университетска диплома и твърда заплата, въпреки, че няма да са милионери. Впрочем, вие също едва ли ще сте ...милионери.:)
2
1
 
11
 
! Отговори
Други статии ни учат преди 9 години
първо да създадем деца, че после можело да се окаже късно.Коментатор 1 тук дава по разумен съвет, повече съобразен с нашата действителност. Всяка страна и всеки народ има своите специфики. Младежите от Великобритания биват поощрявани, след като завършат училище, да предприемат пътуване за една година, в рамките на която да обиколят всички бивши англ.колонии.Това се прави с цел осигуряване на англ.влияние там - да добият представа за тези земи, някои ще ги включат в житейските си планове и т.н
1
2
 
33
 
! Отговори
Шанс преди 9 години
Или пускайте тото с надежда да спечелите докато умрете.Голяма алтернатива, няма що...Може да сте в университет и пак да взимате семестри в чужбина и да ходите на летни бригади и да видите свят.Най-добрите години от живота ми са в университета.Изобщо не ги слушайте тия съвети от статията. Пълен абсурд.