Какво трябва да направите, преди да навършите 30

Спрете да отлагате за утре това, което може да направите днес
11
Какво трябва да направите, преди да навършите 30
Снимка: freeimages.com

На двадесет години посрещаме едни от първите предизвикателства на живота. Всяка година, която добавяме към числото 20, е вълнуваща, запомняща се, събрала в себе си хубави и лоши моменти. 

Малко преди 30-ия рожден ден правим кратка равносметка за това какви са били нашите цели, какво постигнахме и за какво мечтаем. Ако на вас ви предстои скоро да духнете 30 свещички на тортата, вижте какво трябва да направите преди това. 

Организирайте вълнуващо пътуване само за себе си 

Дали ще изберете европейска дестинация, а може би няколко, или екзотично място, пътувайте сами. Съберете в куфара само това, което ви е най-необходимо, и пътувайте. Вижте това, което винаги сте искали да видите. Спете, когато се чувствате уморени. 

Говорете с непознати, създавайте нови контакти и приятелства. Опитвайте от различни кухни, доближете се до други култури и светове. Доверете се на инстинктите си и оставете задръжките. Бъдете екскурзовод на вашето вълнуващо пътуване. 

Научете се да готвите 

Няма по-подходящ момент да изненадате своите близки и приятели от този за вашия 30-и рожден ден да им приготвите вкусни блюда. Купете си готварска книга, гледайте кулинарни предавания или се запишете на курс по готварство. Кой знае, готвенето може да се окаже ваша муза или начин да се разтоварите след дългия ден.

Пуснете миналото 

Всеки от нас малко или много държи някакво минало в мислите си. То потиска, поддържа вътрешен гняв, болка. Чувствате се унизени, наранени, неспокойни. Е, дошъл е моментът, в който трябва да пуснете миналото и да продължите напред. Нека 30-ият ви рожден ден бъде едно хубаво начало за вас. 

Бъдете по-добър човек 

Участвайте като доброволец в каузи, помогнете на възрастната си съседка или купете хляб на беден. Често забравяме да поглеждаме към тези, които имат нужда. Добротата не само помага на нуждаещите се, но и на този, който я дава, карайки го да се чувства значим и силен. 

Спрете да отлагате за утре това, което може да направите днес 

Животът не чака никого. Бъдете продуктивни, не изпускайте нито един момент, защото той няма да се върне. Не бъдете мързеливи, а дайте свобода на своите идеи днес, не утре. 

Носете новите си дрехи и отидете на организирани бързи срещи 

Не пазете хубавите дрехи и парфюми за специални поводи. Трябва във всеки ден да виждате нещо специално. Ако нямате половинка до себе си, забавлявайте се, като отидете на така наречените бързи срещи. Кой знае, може там да откриете нова любов.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: успехкариераживот
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Те нещата преди 9 години
Стоят по принцип така:.......................................До 10 ако не си се сбил за глупостДо 20 ако не си чукалДо 30 ако не си се оженилДо 40 ако не си направил домДо 50 ако не си направил кариераДо 60 ако не си натрупал състояниеДо 70 ако не си го изхарчилДо 80 ако не си умрялПросто ти е спукана работата.
4
1
 
3
 
! Отговори
гунчо преди 9 години
Мише ти преди колко десителетия си правила тези работи!
3
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Михаела, я напиши една статия за секса, който трябва да направим преди 30 г. Та ти се невидят и тъпите статии.
2
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Модерната българка преди да навърши 30, трябва вече да се е подсигурила финансово до края на живота си. И после вече да се отдава само за подаръчета, черпене в кварталната кръчма и гледане на деца и внуци.
1
7
 
6
 
! Отговори
Stamat преди 9 години
Ako si navur6ila 30 i o6te ne sa ti go postavqli otzad, otivai i ska4ai ot mosta! :-D