Събитията от детството, които ни оформят като възрастни

Ако сега страдаме от затлъстяване, може би причината се крие в детството ни
8
Събитията от детството, които ни оформят като възрастни
Kадър от филма "Къщата на моя живот"; Снимка: outnow.ch

Има тонове научни изследвания, които доказват, че нашето поведение на възрастни хора произтича от това, което сме преживели като деца. Ако сега сме подли или страдаме от затлъстяване, може би причината за това се крие в детските ни години. Ето и 8-те преживявания в детството, които оформят бъдещата личност на човек:

1. Ако родителите ви не са ви позволявали да вземате решения като дете, днес може да сте упорит, но нерешителен възрастен. Ако сте имали прекалено властни родители, които са ви избирали дрехите до пубертета и са ви казвали с какво да се храните и каква професия да изберете, днес може би ви е трудно да бъдете независими личности. Вероятно цял живот ще търсите взаимоотношения, в които партньорът ви ще държи целия контрол над живота ви. Според друга теория вие можете да станете много упорита личност точно заради контролиращите си родители. Някои деца развиват този защитен механизъм, наречен упорство, точно за да се противопоставят на волята на майка си и баща си.

2. Ако сте имали трудна връзка с баща си, сега може да не ви бива в интимните отношения. Ако сте имали лоша емоционална връзка с баща си като дете, днес вие може да не сте в състояние да създадете здрави физически интимни отношения със своя партньор.

3. Ако ви е било позволено да гледате твърде много телевизия като дете, сега може да не ви бива в общуването. Според проучване телевизията (важи и за компютърните игри) намалява комуникацията между родител и дете. Родителите, които оставят възпитанието на децата си в ръцете на телевизора или монитора, създават необщителни индивиди. Ако пък сте гледали много насилие по телевизията, е по-вероятно да станете агресивен възрастен.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Майка ми беше вечно в командировки бащата и той на работа.Израснахме по лагери.През останалото време с приятели.Не обичах да се храня.Много слаба,оправни деца.
7
1
 
2
 
! Отговори
The Viking преди 9 години
Пет от твърденията важат за мен. Израснах в сравнително бедно семейство, с майка ми (родителите ми са се развели преди да навърша 1г.), през пубертета непрекъснато играех на компютъра, майка ми беше много деспотична и контролираща. В първото ми училище, където учих до 7ми клас, бях обект на подигравки, тормоз, насилие и т.н. Общуването винаги ми е било трудно, нерешителен човек съм, имам наднормено тегло. Отношенията с майка ми наистина са хладни, трудно се концентрирам или помня нещо.
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Глупости са половината от това поне. Аз имам затлъстяване, благодарение на хормонално заболяване на по-късна възраст. Никакви съученици не са ме тормозели като дете. Имам и слаба памет, но съм израстнала при добри материални условия. Това за некачествените интимни връзки заради проблеми с бащата в детството важи само за момичетата. За момчетата е обратното - недобра връзка с майката. Поначало майката оформя представата за любовта, бащата - за справянето с живота и при 2та пола.
5
1
 
6
 
! Отговори
Ръб преди 9 години
В моите детски години, когато дойде демокрацията, бях травмиран от простаците със синьото лъвче. Пиеха, крещяха по улицата, играеха хора, но най-вече изпочупиха детската площадка пред блока, която беше построена от живковата администрация 2-3 год. по-рано. После си накладоха лагерни огньове с гредите от "тоталитарните" пейки, за да демонстрират свободата си. Затова сега гато видя демократ ми се обръщат червата и тичам в ***- там имам едно синьо лъвче на чинията!
4
1
 
10
 
! Отговори
Tari Cat преди 9 години
Ясно, че неправилното възпитание оставя следи завинаги. Oще по-вярно е обаче, че деца, отгледани от същите родители са абсолютно различни. То си е до човека. Едни се чудят от какво да се сдухат, защото просто са си смотани, други се абмицират да променят нещата. Това е.
3
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До време е този шеф ти лази по нервата и те унижава ячески. В един момент, ако не са вашите родители се намира мъж, който въобще не може да допусне някакъв си невъзпитан му дали малко власт и добра позиция в работата просто късмет или връзки. Паднало му се жени с качества, възюожности добро възпитание и най-вече разбират си от работата. И ги терори кой мъж ще позвоьо подобно отношение към приятеьката му или жена му? Той не си го позвоьява баща и не си го позвоьява някакъв си шеф мъж.
2
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нищо вярно.
1
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Колкото по-заможни са били родителите ви, толкова по-трудно бихте се примирили със скромни материални условия на живот.Колкото по-престижни позиции в обществото са имали родителите ви, толкова по-трудно ще приемете със съдбата ви да се разпорежда недоучен и невъзпитан шеф ***.