Трикове за свеж дъх

Канелата винаги помага
17 авг 2014 19:54, Михаела Лазарова
8
Трикове за свеж дъх
Снимка: photl.com

Всички ние понякога страдаме от лош дъх. Той може да е вследствие на стомашни или други здравословни проблеми, дехидратация, консумация на определени храни и напитки (като енергийни напитки, сирена) и т.н. 

В тези моменти, както и за да бъдем винаги със свеж дъх, ние се нуждаем от помощници, които да елиминират бактериите причинители на проблема. 

Споделяме няколко трика за свеж дъх.  

Канела  

Канелата доказано може да елиминира бактериите причинители на лошия дъх. За да се чувствате винаги комфортно и да освежите дъха си направете си напитка от вода с малко лимон и щипка канела. Канела добавяйте винаги и към кафето, чая.  

Магданоз (или босилек и мента) 

Свежите зелени листенца на магданоза са един от най-добрите естествени методи за освежаване на дъха. За да премахнете лошия мирис сдъвчете след хранене няколко листа. Може да си направите и отвара с магданоз, с която всекидневно, по няколко пъти да изплаквате устата си.

Сода за хляб 

Сода за хляб е отличен домашен лек за лошия дъх, тъй като поддържа на рН баланс на устата и не позволява на бактериите да се натрупват в устната кухина. Тя спомага за премахването на плаката и петната по зъбите. 

Но не бива да я използвате твърде често. В случаите, когато страдате от лош дъх, разтворете малко количество от нея в чаша с вода и изплакнете няколко пъти устата си.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: зъбихрани и напитки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ако се налапате с домашна кървавица също е много ефикасно
4
1
 
6
 
! Отговори
??? преди 9 години
Защо триете съветът ми всеки да си има пакетче дъвка, за всеки случай? Способът е изпитан - по цял ден си на работа, няма как да миеш зъбите си, след като не си обядвал у дома. Но няколко минути дъвчене на ароматна дъвка решава проблема.
3
0
 
4
 
! Отговори
До 3 преди 9 години
А за мъжете?
2
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
сутрин една лъжичка сяра за пиене и ще имате специфичен дъх и отзад
1
6
 
15
 
! Отговори
Кирил Текила преди 9 години
Женички пийте мастичка, хем усмихнати, хем устата ви ще мирише на анасон .Хем дезинфекция ще правите на любимия, като лапате сладоледа .