Какво е химическа бременност?

Можете ли да забременеете след химическа бременност?
Обновена: 23 авг 2014 18:20 | 23 авг 2014 18:19, Михаела Лазарова
6
Какво е химическа бременност?
Снимка: photl.com

По отношение на бременността съществуват десетки, дори стотици състояния, в които една жена може да изпадне. Едно от тях е химическата бременност. Какво представлява тя? 

Какво е химическа бременност? 

За химическа бременност може да се говори, когато бременността се прекъсне още в самото начало, съвсем малко след имплантацията (осеменяването). Обикновено се наблюдава кървене, но то настъпва едва когато дойде време за менструалния цикъл на жената.  

Този вид спонтанен аборт се случва много рано – преди 5-тата седмица и е много трудно да бъде доловен на ехограф. Много жени дори не разбират, че са били бременни.  

При химическата бременност тестът може да се окаже положителен в началото, но смайващо малко след това повторният тест за бременност дава отрицателен резултат.

Признаците и симптомите на химическа бременност варират при различните жени. Някои жени дори нямат никакви симптоми. Други могат да изпитат: 

  • Кървене, което наподобява цикъла, но има известни съмнителни отлики;
  • Коремни спазми и зацапване преди цикъл
  • Капки бледа, водниста кръв или тъмнокафяво кървене

Опасна ли е химическата бременност? 

Всъщност, тя се случва в 50-60% от първите бременности на много жени. Често остава незабелязана. Химическата бременност, като всеки спонтанен аборт произтича от редица причини. Това могат да са хромозомни аномалии, проблеми със съсирването, хормонален дисбаланс.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: бременностраждане
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
един българин преди 9 години
До: номер 5Вярно е че днес беге пишат много глупости, но за тази статия конкретно потвърждавам - вярно е всичко което пише.Такъв е терминът просто, иначе си го представи това като обикновен аборт - просто много ранен аборт. Малко след зачеването. Тогава наистина е трудно понякога да се разбере че е имало бременност.
3
3
 
2
 
! Отговори
haho hohi преди 9 години
то сигурно и тропическа бременност има - ако си направиш тест за бременност на тропиците. Аиде поредната глупост, *** толкова ли няма за какво да пишете , така ли ''образовате'' младите или младите писали статията са толкова ''образовани''... Химическа бременност ВЪХ, въх , въх.....тя и баба ми все за химия си е мислила като се е женила ....
2
0
 
3
 
! Отговори
До 2 преди 9 години
Ооооох, мамо! Тези ако ще ни спасяват!....
1
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Някои жени дори не разбирали, че са имали "химическа бременност".А възможно ли е жената да научи, дали някога й се е случила подобна бременност? Медицината създала ли е подобен тест?Аз съм зряла жена, с образование и не малка обща култура, но току що, от горната статия научих, че има и такъв вид бременност. Значи Днес.бг не е само медия която ограмотява тийнейджъри и хора, които не четат и знаят малко. Чрез тази медия наистина научаваме полезни неща в области, за които мислим, че знаем всичко