5 неща, които всеки бъдещ родител трябва да знае

Готови ли сте за деца?
26 авг 2014 22:18, Мария Дуковска
1
5 неща, които всеки бъдещ родител трябва да знае
Снимка: Freeimages.com
Да си родител е най-голямата радост, предизвикателство, изпитание и понякога път осеян с много препятствия. Това означава да бъдеш отговорен за своите постъпки и за живота на децата си. Какво трябва да знае всеки бъдещ родител, преди да премине към тази стъпка?

Контролът е само една илюзия

Вероятно, когато сте се замисляли за това какъв родител ще бъдете, винаги сте си представяли как държите контрола във ваши ръце. Виждате се като идеалния родител, който е мъдър, търпелив, нежен и спокоен, готов да овладее всяка сложна и непредвидена ситуация.

За съжаление, този контрол над всичко свързано с родителството е само мит. Ще влезете в това предизвикателство неподготвени, ще се учите всеки ден на търпение, а непредвидените ситуации ще бъдат всекидневие.

Въпреки това ви очакват много радостни и незабравими моменти и такива, в които ще гордее с децата си.

Спомените имат значение

Преди да станете горд родител на страхотни деца, вашият живот е бил изпълнен с много важни събития и моменти, романтични вечери, екзотични пътешествия и т.н. Отделете време, за да създадете система, в която да запазите тези спомени, преди да станете родители.

Направете си фотоалбуми, дневник на пътуванията и големите събития във вашия живот. След като децата се появят, продължете да събирате спомени. Защо е важно да запазите моментите от преди родителството?

Защото често ще имате нужда да останете сами със себе си. Ще искате да се върнете в приятните моменти назад, а с помощта на дневник и албум спомените ще останат наистина ярки и цветни.

Останалата част от статията може да прочетете в Az-jenata.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
8
 
! Отговори
! преди 9 години
И шесто нещо, което всъщност трябва да е на първо място: Най-напред създайте детето, след това поемайте ангажиментите по отглеждането му :)