Криско видимо доволен, СЕМ видимо заспали

Как от съвета загряха за мръсен текст след 3 месеца?
Обновена: 1 сеп 2014 14:09 | 28 авг 2014 13:25, Александър Попов
121
Криско видимо доволен, СЕМ видимо заспали
Снимка: Булфото, архив

Само за няколко месеца песента на Криско и Мария Илиева "Видимо доволни" се превърна в хит, а в YouTube надмина 8 милиона гледания. Парчето се върти във всички клубове с голям успех, а двамата певци се "скъсаха" от участия.

Вчера пред bTV председателят на СЕМ Георги Лозанов ни в клин, ни в ръкав изтресе, че съветът може да ограничи излъчването на песента в електронните медии. Мотивът му - "тази песен вреди на моралното, психическото и физическото здраве на децата". Според шефа на СЕМ проблемът не е в циничните думи, а в цинизма в отношението към секса - свързвал се само с материални облаги.

На Криско защитната теза пък е, че "музиката не е уред за възпитание", а децата трябва да се възпитават в семейството и в училище. Че не уред, не е, но трябва да е наясно, че хиляди фенове пеят неговите песни.

Когато песента се появи, доста хора бяха изненадани. Не от текста или от Криско, а от появата на Мария Илиева. Когато пееш в престижни европейски зали със звезда като Тони Карейра или пък правиш концерти с филхармония, е странно да отидеш в другата крайност, в която дуетната половинка ти припява: "Виждам я редовно, пукаме се готино, дрехи по земята и в нас е пълна кочина....".

Слава Богу, Мария Илиева е оставила на други статистки в клипа да "пУкажат как са мятат".

Припевът на парчето е далеч от приличието, припява се наистина от малки деца, които дори си нямат понятие за какво става въпрос в песента. Защото не е само сексът, както е забелязал г-н Лозанов, дрогата също е акцент.

Първият човек в СЕМ е прав в доводите си и някакъв вид цензура (дали в текста, или в часа на излъчване) не изглежда лишена от смисъл, защото песента се върти във всеки час от денонощието.

Но когато настояваш за подобно нещо три месеца след появата на "Видимо доволни" е признак, че СЕМ или са заспали, или може да са си тананикали "па-па-палим към Слънчака", а там слънцето е силно.

Другото, което можем да предположим, е, че Гого Лозанов е искал да напомни по някакъв начин за съществуването на СЕМ.

Ако пък Лозанов е решил да цензурира музика, която вреди на моралното възпитание на децата, трябва да спре и доста западни парчета, които изобилстват от секс. Че и от материални неща. Като си казал "А", трябва да се продължи с цялата азбука. Иначе всичко изглежда като зле скроена роля от типа "съседите бучат, пенсионерите кълнат"...

Само за статистиката - текстът е тъп, но и лесно се помни. Със сигурност нито един родител не би искал да чуе детето си да го припява, но отговорността е на авторите и изпълнителите. А при тях важни са бързите и лесни пари, ценностите са други.

И са прави, когато се оправдават, че това е шоубизнес и примерите на Запад са далеч повече и далеч по-вулгарни. И част от тях присъстват в нашия ефир без никаква цензура.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
0
 
3
 
! Отговори
аз преди 9 години
Не може да му се отрече че има бизнес-нюх.
98
1
 
2
 
! Отговори
П.Петров преди 9 години
Това парче си е чиста чалга с рап нюанси, а Криско не е толкова ***, колкото изглежда на пръв поглед. Играе някакъв образ на сцената и текстовете му са според образа. Всичко е направено за лесна смилаемост от стадото, за повече пари, все пак трябва да се яде.Култивирайте методично *** народ с елементарна материална ценностна система, пък после се чудете как да цензурирате поредната простотия, пусната да циркулира в публичното пространство!
97
2
 
0
 
! Отговори
Цуф преди 9 години
При първото ми слушане на песента (на работа, няма да споменавам радиото), бях не само възмутена, но и озадачена защо това нещо врви в ефира на всички радиостанции без никаква цензура. Имам малък син, който се опитвам да предпазвам от подобни вулгарности, но докога ще успея? При положение, че дори радиостанциите не се съобразяват, както и телевизиите? Затова децата ни ще растат все по-вулгарни. Нямам против - да си пеят по дискотеките за пълнолетни. Но не да ни ги натрисат по всяко време!
96
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
покажи на тия хУора криско, как са мяташ и как *** барашда *** селтaка да ***
95
3
 
3
 
! Отговори
С преди 9 години
"Парчето се върти във всички клубове с голям успех, а двамата певци се "скъсаха" от участия.".Да не би това да е проблема на някои хора? .. Борба за пазарен дял... Да, има популярност, защото парчето стига до хората, и Криско има собствен стил, нещо което някои никога не постигат.А защо никой не се възмути от 100кила например, и не го цитира с "КЛАТИ ГО КЛАТИ ЗА БАТИ.... БОЛИ МЕ Х*Я ЗА ТЕБЕ И ТЙЕБЕ... " .
94
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя САШО преди да пише глупости да си пусне М-ТВ и да си превежда текстовете.Освен това му препоръчвам да не гледа защото ще види доста дупета на КАЙЛИ МИНОУГ илина МАДОНА доказано е че закачката в сексоален план прави хитовете и не мога да сипредставя ЛОС ДЕЛ РИОС да пеят МАКАРЕНА или ЛАМБАДА с ДЪЛГИ ПОЛИ и ФЕРИДЖЕТА...АКО СИ *** фес си пусни ТУРСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ-*** ДОЛЕН
93
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ало-ооооооооооо !!!Шоу бизнеса затова е "ШОУ" за да има кво да се гледа и чуе и не е учебник за възпитание илицърква където да се молите...Аз като отида на заведение отивам да ПИЯ ...Когато ми се учи ходя на УЧИЛИЩЕ и после на ЦЪРКВА за да се моля за вас ЖУРНАЛЯТА...КРИСКО Е НОМЕР ЕДНО СЕГА ФАКТ и стига сте плюли МОМЧЕТО ***...
92
0
 
2
 
! Отговори
100 КЕБАБЧЕТА преди 9 години
Тоя Криско има по хубава песен с ЛОРА КАРАДЖОВА но в тая Мария Илиева е много СЕКСИ !Абе и двете дядо ПОПЕ и двете ще ги поря кат риби...Ей за тва говора ЛОРА ,ЛОРА ,ЛОРА...
91
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
криско-***-мишко *** . СЛАТКАРИСТИКА Е НАЙ ГОЛЕМИЯТ .
90
2
 
8
 
! Отговори
kata.hristova3 преди 9 години
Нещата отидоха твърде далеч - къде е СЕМ?! Толкова години слушаме пошла и цинична музика. Защо чак сега идва този коректив? Незнам дали не е и късно, но по-добре късно отколкото никога. Да спрат първо циничните текстове и клипове на чалгариите и после всички останали - къде са посочени критериите за това какво е допустимо и какво не - СЕМ мълчи! Обосновете се СЕМ! До гуша ми дойде да гледам ширещата се простотия! СЕМ вие сте най-големите чалгарии защото си мълчитe и допускате всичко това!
89
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ама, извинявам се все пак - тук за музика ли говорим. музиката е нещо друго, това е просто шоукомерс.
88
14
 
1
 
! Отговори
gogo преди 9 години
:D neka da q zabranqt , shte stane 10 puti po tursena :D - sreshtu tovarniq vlak zastava li se :D NAPRED KRISKO ! nai dobriq producent v bG!!!ne im obraashtai vnimanie na tezi kavali da si drankat , na koi mu puka
87
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За пореден път СЕМ доказват с действията си, че са ситуирани с единствената цел да пречат и да налагат цензура. Интересно ми е как Жоро Лозанов ще цензурира YouTube - ужаса на всеки комунист е интернет, заради невъзможността да цензурираш всичко.
86
4
 
4
 
! Отговори
До Анонимен 91 преди 9 години
Не пиши неща, които не разбираш.
85
1
 
3
 
! Отговори
трансформърс преди 9 години
До Програмиствсяко нещо се прецаква най-лесно,когато си направиш простотийката сам самичък...и нито бот ,нито динобот ще могат да ти помогнат
84
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
8 млн гледания, ама друг път."Facing the Sun", компанията която го продуцира, купува ботове и помпят изкуствено гледанията. Не само на Криско, ами на всичките им "артисти".
83
1
 
22
 
! Отговори
me преди 9 години
Криско ми е адски противен, но пък не разбирам СЕМ. Ако трябва да се цензурира песен, се прави веднага, а не след Н-месеца. А и какъв е смисълът, след като човек винаги може да я гледа в ютюб. Да не говорим, че не виждам с какво тази песен е по-нецензурна от предишните негови. Във всичките му песни се пее единствено за пиене, друсане и секс. Нищо повече. Та, от СЕМ сега ли се сетиха? В тая държава май никой не работи както се очаква от него.
82
8
 
3
 
! Отговори
плезиозавър преди 9 години
До Инати като си на 18 ,пиле писано защо слушаш музика от 80 -те ?!...не е нормално това е музика от младфостта на баба ти
81
8
 
2
 
! Отговори
дърводелец преди 9 години
До 123а аз след уастието на мария в този дует започнах да изпитвам страхотна симпатия към нея и към този "***' криско...много готино парче...няма нужда от реклама,само си пробива като бор-машина!
80
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като не можеш да направиш нещо свястно, да се наложиш с талант и стил, залагаш на секс, вулгарност и простотия. А се знае, че децата попиват много лесно лошите примери и много трудно се възпитават в истинските ценности.