Умения, към които трябва да е насочена дисциплината ви

Как да възпитавате, така че да сте полезни на децата в бъдеще?
28 авг 2014 16:03, Мария Дуковска
4
Умения, към които трябва да е насочена дисциплината ви
Снимка: photl.com
Когато възпитавате децата си, трябва да имате предвид, че дисциплината, която се опитвате да изградите трябва да има своята цел. Важно е забележките, наказанията и поученията, които отправяте към децата, да са основателни, честни и обосновани.

Най-важното от всичко е дисциплината ви да бъде насочена към развиване на дългосрочни умения и самодисциплина, които ще са от полза на децата в зрелия им самостоятелен живот.

На какво трябва задължително дисциплината ви да научи вашите деца?

Самодисциплина

Много важно е децата да проумеят защо ги карате да вършат разни неща. Избягвайте методи, които да предизвикват страхопочитание у децата или извършване на различни дейности насила. Важно е децата да разберат важността на онова, което ги карате да правят, и така да започнат да го правят сами.

Социални умения

Дисциплината трябва да е така обмислена, че да научава децата на умения, които ще са им от полза в общуването с други хора, за приспособяването в различна социална среда, както и в професионален план.

Взимане на здравословни решения

Децата не гледат на проблемите по начинa, по който го правят възрастните. Затова и не може да се очаква сходна реакция към различните кризисни ситуации.

Осигуряването на здрава връзка с детето ви ще му помогне да се запознае по-дълбоко с мирогледа ви като възрастен родител и да възприеме начините, по които вие взимате решения. Това е буквален начин да дадете добър пример на детето.

Останалите съвети може да прочетете в Az-jenata.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
0
 
! Отговори
Пламен преди 9 години
Изобщо не съм объркан, мойто момиче. Възпитанието и дисциплината за които говоря, изискват ПО-СТО-ЯН-СТВО,ТЪР-***-НИ-Е и най-вече ПОС-ЛЕ-ДО-ВА-ТЕЛ-НОСТ. Типични дамски качества, нали?
3
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Затова си толкова объркан, Пламене.
2
2
 
2
 
! Отговори
smile преди 9 години
До ПламенТова значи ли, че теб те е възпитавал само баща ти.
1
1
 
4
 
! Отговори
Пламен преди 9 години
Когато чуя или прочета жена да говори за възпитание и дисциплина ме побиват тръпки...