Мантрите за успех в кариерата

Нагласите, които ще ви помогнат да успеете в професионален план
29 авг 2014 17:54, Теодора Драгоева
8
Мантрите за успех в кариерата
Снимка: outnow.ch

Успехът в кариерата се дължи на няколко фактора – подходящо време и подходящо място, късмет и разбира се, вашите собствени усилия. Безспорно, ако вие не се постараете за своя професионален успех, той никога няма да дойде наготово.

От вашата нагласа зависи това какво може да постигнете и колко далече може да стигнете. Ето защо е важно всекидневно да си повтаряте няколко мантри за успех, с чиято помощ ще се изкачвате нагоре по стълбата на добрата кариера.

Мантра №1: „Всекидневно трябва да ставам по-ценен служител“

Успешните хора са тези, които са успели да отидат много по-далеч от мястото, на което са се намирали в началото на своя професионален път. Развитието е от изключително значение, когато става въпрос за ценен служител. Ако искате да бъдете от хората, с които всеки иска да работи и които получават похвали, постоянно развивайте своята личност. Всекидневно добавяйте по още малко стойност към автобиографията си, защото само така ще се търсите и ще се продавате скъпо.

Мантра №2: „Избирам да се свързвам с успешни хора“

Когато около себе си имате по-успешни хора от вас, това не бива да ви потиска и депресира. Напротив – това е чудесна възможност за развитие, израстване и учене. Запомнете, че никой, който е постигнал страхотни неща в професионален план, не го е направил съвсем сам. Не се притеснявайте да общувате с по-умни и знаещи хора от вас, защото те са чудесен източник на мотивация и информация.

Мантра №3: „Единствено аз съм отговорен за моя успех“

Оставете извиненията и оправданията зад гърба си. Ако нещо не се получава, ако вие не сте достигнали професионалното ниво, което искате, може би не правите всичко възможно това да се случи. Запомнете, че вашият успех е във вашите ръце. Не се оплаквайте, че нещо не се получава, докато не сте опитали то да се случи по всички възможни начини.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: успехкариерамантра
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Шефът преди 9 години
Ако си мъж-кани шефа на мачлета и му подавай, за да вкарва.Ако си жена-има 3 варианта на действие:-ако си грозна и с мустаци- единственият ти шанс е да поемаш възможно повече работа и да очакваш, че ще те забележи, св*рката едва ли ще помогне;- ако си п*чка- ще мине само със с*вирка; - ако си по средата- да се смееш на шегите му и засвидетелстваш, че си респектирана от неговия ,,ум", ,,лидерски качества" и ,,харизма", с*ирката може и да помогне,но трябва повечко усилия на социалния фронт.
6
0
 
1
 
! Отговори
СаШо преди 9 години
До Анонимен"статия тип психодиспансер... аман от кариеризъм, аз искам да живея, не е даден тоя живот само да се работи !"Стига живя зад клавиатурата......айде марш навън, стига писа умни глупости .
5
0
 
0
 
! Отговори
Асен Агнев преди 9 години
"Я НАДУЙ КАКО КАВАЛА, ДА РИПНА, ДА ТРОПНА ."Българската реалност .
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
статия тип психодиспансер... аман от кариеризъм, аз искам да живея, не е даден тоя живот само да се работи !
3
0
 
10
 
! Отговори
Някъде по света, да. преди 9 години
Но у нас?Постарай се "всекидневно да ставаш по-ценен" и ще ти възлагат работата и на по-малко старателните.По-успешните от теб ще са добронамерени, само ако си "техен" човек, иначе тежко ти и горко.Съветите за амбициозна нагласа и самоусъвършенстване са добри. Наистина трябва да има какво да предложиш, ако имаш добрия шанс да попаднеш в точното време на точното място и там да си сътрудничиш с точните хора.Но кой единствен може да ограничи финансовия си успех у нас? Не ти самият, а шефът!
2
2
 
11
 
! Отговори
Тъпо парче преди 9 години
Една подобаваща сви*ка на шефа!
1
1
 
8
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
Теди, днес май не си се старала достатъчно в кариерен план? Искаш ли да проверим заедно мантрите на колежките ти за тантрическото отпускане?