Защо e лошо да се фокусирате върху проблемите си

7 безспорни причини защо го правите
30 авг 2014 21:14, Теодора Драгоева
3
Защо e лошо да се фокусирате върху проблемите си
Снимка: outnow.ch

Днес хората са склонни да анализират до най-малкия детайл всяка житейска ситуация, включително и малките пречки в живота си. Не, че е лошо да разсъждавате върху перипетиите по пътя си, но все пак не трябва и да се фокусирате твърде задълбочено върху трудностите, защото те са естествена част от живота на всички.

Прекаленото обмисляне на нещата може да ви покаже възможното решение в дадената ситуация, но може и да ви донесе допълнителен стрес, без дори да подозирате. Причините, поради които хората се обсебват да умуват върху проблемите си, са най-различни. Ето и няколко от тях:

1. Липса на увереност
Липсата на увереност е едно от основните неща, които причиняват този проблем. Когато човек се колебае за всичко, което прави в живота си, неговата несигурност завладява и ума му. Той никога не е сигурен къде ще го отведат решенията му, а не е склонен и да поема рискове. Така той се измъчва чрез свръх анализиране на всичко по пътя си.

2. Човек не се познава добре

Хората, които вземат решения лесно и бързо, не само са сигурни в себе си, но и са по-уверени в своите способности. От друга страна хората, които непрекъснато преразглеждат ситуацията отново и отново в ума си, защото имат усещането, че не са преценили нещата правилно, никога не са щастливи от избора си, дори той да е правилен.

3. Излишна тревожност

Тревогата и притеснението са естествена реакция към новите и непознати неща. Според различни изследвания много млади хора се безпокоят по природа. Те често не могат да си представят как ще се справят с живота, привличайки ужасни картини в съзнанието си. Съветваме ви да се фокусирате върху положителните мисли и идеи за това как да постигнете целите си, а не да размишлявате за евентуалния си неуспех.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Волевите и достойни хора нямат такъв проблем.Хората с проблеми си остават с убеждението,че те като са в конфликта и всички останали. Лесно е да препишеш собствените си проблеми на останалите.Кой ще ги решава? Кому са длъжни те? На кой? С какво?Не справянето в работата,бизнеса,житейския път не е неудоволетвотение на всички,които те заобикалят.А личен крах.Пуста гордост как да си признае....,пред себе си.Сгреших,човешко е! Освен,ако не се мислиш за Анщайн или .....гений.