Защо бракът не е за всеки

Има няколко основателни причини
23
Защо бракът не е за всеки
Снимка: outnow.ch

С брака започва нова глава в живота на човек и повечето двойки, които стигат до тази важна стъпка в отношенията си, като цяло са щастливи и развълнувани от бъдещия си семеен живот.

Повечето, но не и всички. Истината е, че все повече двойки стигат до ангажимента „годеж“, но така и не сключват брак в гражданското.

Те поставят под въпрос брачната институция и смятат, че могат да изградят семейство и без официален документ. За някои хора бракът е нещо страхотно, за много други – това не е правилният начин да бъдат с човека, когото обичат. В действителност бракът има алтернатива и тя се нарича „съвместно съжителство на семейни начала“. Въпросът е защо все пак някои двойки казват "Не" на брака? Ето и причините защо някои хора избират да не се женят:

1. Те не искат друг човек да зависи от тях

Неомъжените/неженени хора имат свободата да прекарват времето си както пожелаят, без да се налага да се притесняват за това как техните грешки могат да повлияят на техния съпруг. Това звучи странно, но е истина – когато човек е обвързан в брак, неговите грешки могат да станат пречка за щастието на половинката му.

2. Те искат да разполагат със собствените си финанси

Някои по-големи егоисти не са склонни да споделят личните си финанси със своята половинка, а бракът дава равни права върху общото имуществото на съпрузите. Най-често мъжете не са готови да предложат своите имоти и банкови сметки на разположение на любимата жена и просто не я правят своя съпруга, а споделят с нея това, което те преценят. Парите над любовта. 

3. Те се чувстват достатъчно ангажирани

Някои хора не смятат, че бракът е най-добрият начин да покажат на някого, че го обичат. За тях истинска любов може да се докаже по един милион други начини.

4. Те държат на свободата си

Несемейните двойки и необвързаните хора са склонни да пътуват и да общуват повече. Има индивиди, които не са готови да се откажат от тази своя свобода.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
3
 
1
 
! Отговори
Нелина преди 9 години
В българия не битува схващането че треябва да се ожениеш, по вероятно е в населеното място (което не вярвам да е София, Пловдив или някой голям град). В големият град на никой не му пука за теб, всеки е след кариера или оцеляване. В малките градове и села *от където съм и аз хората говорят имат друг морал (старомоден но висок морал). за тях брака е свещен сакрамент и трябва да се опази, а за децата е въпрос на избор, по добре едно но добре отгледано, отколкото много но растящи в лишение.
15
0
 
10
 
! Отговори
Вицоман преди 9 години
- Не ти ли прави впечатление, че днешните младежи се страхуват да се женят?- Така е. Ние бяхме съвсем други. Аз например, въобще не знаех какво е това страх, преди да се оженя.
14
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 14Това може да е идеал само за някоя откачена ***!
13
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В България битува схващането, че "ТРЯБВА" да се ожениш и "ТРЯБВА" да имаш деца, което е и една от причините за трагичното състояние на нацията. Крайно време е хората, които искат да са сами и не искат да имат деца просто да бъдат оставени на мира.
12
3
 
3
 
! Отговори
Нелина преди 9 години
ужасно е да видя колко хора са против брака, но не е за учудване. Във време на индувидуализъм и сбецентизиъм като днес, *модерните хора, бягат от орговорност, ангажимент и посвещаване. Модерният българин не дели, не опазва, не цени, не вярва и не инвестира във взаимоотношения, за съжаление е така. Във време на свободна медийна куминикация в която всеки ти е *friend, истинските взаимоотношения се губят в облака от #Like. и това се отразява във виждането ни за брака. колко жалко нали.
11
0
 
9
 
! Отговори
Ная преди 9 години
Т.е всичко опира до любовта - ако обичаш някого безрезервно и дълбоко, нямаш нужда от това да си криеш доходите, а искаш всичко да делиш с този човек - и времето си, и свободата си, и себе си. Има ли съмнения, че другият може да те изиграе... каква любов е тогава?! Поне аз така го разбирам :)
10
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вече е научно доказано чрез изследване на сперматозоидите, че човекът не е моногамно животно(предназначението на над 90% е да унищожават сперматозоиди от други индивиди), това е болезнената истина, другото са измислици за успокоение на сдухани домакини.
9
4
 
11
 
! Отговори
Истината преди 9 години
Все някога умът идва и в главата на тези, които си мислят, че си живеят живота като не се женят, но тогава обикновено е твърде късно. Доста гадно е да изживееш живота си без половинката до теб и след 40-50 годишна възраст да се окажеш сам.
8
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най-яко е никога да не се жениш и да правиш секс с колкото се може повече жени, а ако искаш наследници много лесно можеш да си платиш на някоя жена да ти ги роди. Това е истината, за която мечтаят почти всички мъже, но на малцина алфа-мъжкари се отдава.
7
2
 
11
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
"Сватба-съдба"-израз от миналото,изразяващ избора,отговорността на двама души да живеят заедно,да делят и доброто и лошото.Да създават поколение,да градят общ дом.Заедно.Останалото е мода,егоизъм.Свободата може всеки да я има,когато има изградено доверие между двамата,парите са преходни и не са смисъла на живота ни.Когато я няма детската глъчка покрай нас и когато няма какво да осмисли съществуването ни.
6
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да се ожениш в България на днешно време си е само навличане на ядове, дори в началото да си бил "щастлив".
5
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хайде моля, спрете да налагате тая отживелица брак. В последно време хората се женят за да покажат с каква кола ще се на сватбата, колко скъпа рокля са си купили или в какъв скъп ресторант са били. Хайде моля ви се - абсурдно е!Оставете хората да си живеят щастливо заедно - с брак или не - не е ваша работа!
4
2
 
20
 
! Отговори
накратко преди 9 години
Бракът не е за егоцентрици и егоисти.
3
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Статията не е приятна за всички очи, предизвиква сарказъм, но си е доста точна. Така че, брака не би трябвало да е натрапчив еталон за съвместен живот.
2
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Или просто не се обичат, а съжителстват заради някакъв интерес.
1
1
 
22
 
! Отговори
:)) преди 9 години
Или просто все още не е срещнал(а) точния човек.