Как новите технологии прецакват срещите

С какво манията по социалните мрежи пречи на любовния ви живот
10 сеп 2014 21:05, Мария Дуковска
4
Как новите технологии прецакват срещите
Снимка: Outnow.ch

В последните няколко години комуникацията между хората вече се осъществява чрез селфита, хаштагове, снимки на храна, коктейли, крака на плажа, множество емотикони и т. н. Това, че смартфоните навлязоха все повече на пазара и социалните мрежи са начин на живот, определено не се отразява добре на любовните взаимоотношения между хората.

Може би се питате каква е връзката между снимка на храна и кофти връзка? Ето и няколко причини, заради които интернет манията убива любовта и романтиката. Или казано по друг начин – как смартфоните прецакват срещите:

1. Съдите хората от срещуположния пол, още преди да сте излезли с тях. Ако не бяха социалните мрежи и Google, щяхте ли да се чувствате сигурни да излезете с някой непознат на среща? Може би не чак толкова много, но пък щяхте да опознаете човека, докато той седи на съседния стол, а не докато търсите името му в интернет. Благодарение на социалните мрежи вие може да добиете много повече информация за даден човек, който ви интересува (особено ако имате общи приятели). Това обаче съсипва момента, в който вие сте двама напълно непознати, които постепенно разкриват своите светове един на друг.

2. Срещите на живо намаляват. Преди да си изпращат съобщения в интернет приложенията, хората се срещаха или най-малкото – говореха по телефона. Днешните двойки общуват много повече чрез кратки съобщения и разновидности на емотикони, което като цяло е нездравословно за едни отношения. Винаги е по-добре двама души да обсъждат нещата лице в лице.

Останалата част от статията може да прочетете в Tialoto.bg.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То и да не беше фейсбук, щом една жена опознае мъжа с който има връзка, той и омръзва, защото тя вече знае всичко за него и може да прогнозира с точност бъдещите му действия. В следствие на това влюбеността и минава... като настинка... хахахаха
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Фейсът може да се окаже най-голямата простотия с която човечеството прави стъпка назад.Колко време е изгорено безсмислено, колко природа е унищожена заради милиарда включени компютри, колко реални контакти на хора не са осеществени, само спам, спам ... спам
2
1
 
7
 
! Отговори
* преди 9 години
Фейсбук е разделил много повече двойки, отколкото е събрал.
1
3
 
9
 
! Отговори
Демчо преди 9 години
Гледаш хубаво, млада момиче. Седи и си пие сока на бара.Сядаш до нея заговаряте се. Тя се усмихва, Вие се усмихвате . Чувствате се приятно заедно .Предлагате й, тя е съгласна .В този момент звани телефона й .Вдига и се почва разговор с приятелка . Почва се за времето, мъжа й, двете деца, колко са глупави мъжете, кикотене и пръхтене .Такива *** ги зарязвам, такива създания нямат чувства и не Ви трябват .По-добре сам, отколкото мечка в леглото .