Защо е толкова трудно да намерите любовта?

Какви са възможните пречки
14 сеп 2014 22:40, Мария Дуковска
16
Защо е толкова трудно да намерите любовта?
Снимка: Outnow.ch

Влюбването често е необясним процес, в който роля играят химични реакции. Въпреки това има хора, които се влюбват много по-рядко от другите, може би заради различните критерии, които имат те.

Тези подсъзнателни критерии могат да се основават на минали преживявания, отношения с родители или събития, които са се случили в живота на човек. Въз основа на подсъзнателните критерии причините защо хората намират трудно любовта могат да бъдат много различни. Ето най-основните от тях:

1. Страх от обвързване.

Това е една от най-честите причини, заради които човек не може да срещне своята половинка. За някои хора несигурността в любовните отношения може да бъде много плашеща, както и самата идея да бъдат „обвързани“. Хората с половинки разполагат с по-малко свобода и по-малко сексуално разнообразие, което в днешно време не се харесва на много мъже, а и жени. Повечето хора, които не искат да започват връзка обаче, изпитват страх от обвързване, което включва внимание и всеотдайност.

2. Страх от неуспешни връзки.

Тези дни е много трудно да намериш човек, на който можеш да се довериш напълно. А когато трябва да намериш човек, на когото да дадеш сърцето си, задачата става двойно по-сложна. Някои хора имат големи проблеми с доверието, било то заради стари провалени връзки, или лош опит с приятели и познати.

3. Без ангажименти е по-лесно.

Връзката изисква много време и усилия. Някои хора не желаят да се съобразяват наравно с друг човек, затова предпочитат да постъпят егоистично и да задоволяват само своите собствени нужди.

Останалите може да прочетете в Tialoto.bg.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: връзкасекслюбов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
4
 
! Отговори
Ив преди 9 години
До 12-ти - защото обикновено коментарите под тези статии са доста забавни :)
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ми щото четете "статиите" на Мария Дуковска, Михаела Лазарова и Теодора Драгоева.
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Любовта на мъжа минавала през стомаха - значи влиза през устата и излиза през ануса!
5
3
 
4
 
! Отговори
... преди 9 години
imam si liubim 4ovek
4
3
 
21
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Пък любов...пуста,не знам каква е...станала;като види...сиромах човек,бяга като...опърлена.Елин Пелин
3
8
 
26
 
! Отговори
Бившия преди 9 години
До необвързанАко успееш за 10 години да събереш пари за апартамент "любовта" сама ще те намери .Вярно, че през тези 10 години твоята "любов" се е * със всеки който и плаща пиенето и яденето и е живяла като за последно. Като е одъртяла и никой не е искал да и плаща е осъзнала, че е време да се залепи за някой заможен мъж , като пиявица . Такива жени си мислят, че като му родят едно дете и трябва мъжа да си посвети живота да я храни, пой и да и дава всичките пари .Вярвай ми, по-добре САМ
2
1
 
33
 
! Отговори
необвързан преди 9 години
Разцепвам се от работа, за да си плащам сметките и да свързвам двата края, защото няма кой да ме издържа. На работата ми няма жени и почти не излизам по заведения, защото съм преуморен от работа и пестя пари, така че не е лесно да срещна любовта. Не се оплаквам, просто описвам действителността.
1
0
 
40
 
! Отговори
Валя преди 9 години
Любов има .., но на голям процент от хората им е объркана ценностната система !