Какво да не правите, когато напускате работа

Нещата, които по-добре да спестите на шефа си
15 сеп 2014 17:29, Мария Дуковска
6
Какво да не правите, когато напускате работа
Снимка: photl.com
Да обичате или поне да харесвате работата си – това е важна предпоставка за щастлив живот изобщо. За жалост, много хора вършат нещо, което не им допада, или пък са принудени да работят в кофти обстановка, както и да търпят непоносим шеф.

В тези мрачни сценарии единственото спасение е напускането на работата. Момент, за който може би сте мечтали дълго време. Вероятно искате да изкрещите всичко, което сте задържали в себе си дълго време. Но все пак въздържайте се за ваше добро. Ето и кои са нещата, които не бива да правите, когато напускате работа:

1. Не се дръжте неприлично.

Потиснете яростта и неудовлетвореността си. Усмихвайте се и бъдете вежливи. Дайте предизвестие, че ще напускате. Предложете да помогнете в търсенето на човек на вашето място. Направете всички тези неща, защото светът е много малък и не се знае дали след години пътищата ви отново няма да се пресекат с шефа, когото не можете да понасяте. Не рискувайте и напуснете достойно.

2. Не дразнете своите колеги.

Оставането в добри отношения с колегите си е също толкова важно, както да останете в добри отношения с шефа си. Не говорете против някои свои колеги и не се хвалете с прекрасната нова работа, която сте си намерили. Опитайте се да отговаряте максимално честно на въпросите.

Останалите съвети може да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: офиспрофесияработа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
14
 
! Отговори
Kkkkk преди 9 години
В България тази статия издиша, защото коректните работодатели са кът и може да си напусните както решите . На запад обаче не е така , защото първото което ще направят новите ти работодатели е да те проверят на старото място и те тка :)
3
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За съжаление отново преведена от чужд сайт. Статията е валидна за съвсем други държави, където когато кандидатстваш се обаждат на работодателя и го разпитват за качествата и уменията ти.За съжаление колокото и добре да се държиш, българските работодатели са гадняри в големият случай. На два пъти от чуждестранни фирми са ме проверявали при бг работодател и са чули неща, които така смешно и скалъпено са звучали че няма как да повярват,а в същото време уж сме в добри отношения и ме канят на банкети
2
2
 
6
 
! Отговори
! преди 9 години
Аз смених доста шефове.Едни умряха ненадейно,други ги изритаха, а последния се пенсионира и ме покани на банкет.Колегите събираха пари а аз...... му пратих много поздрави на женка му и дъщеря ме(че майка му се спомина).
1
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Те ти се подиграват нон стоп, па ти да се държиш прилично.Да бе.Не само това, ами ги насолета в сайтовете за оценка на работодателя.Там си клажете всичко, ама бъдете анонимни, защото днешните робовладелци тепат.