Стратегии за спестяване в семейството

Как да държите настрана финансовите разправии, съсипващи брака
16 сеп 2014 22:45, Мария Дуковска
9
Стратегии за спестяване в семейството
Снимка: photl.com

Една от най-честите причини за развод са финансовите семейни въпроси. Много от двойките не успяват да преодолеят различията си в разбиранията по финансовата част и в крайна сметка връзката се разпада заради това.

За да има баланс в тази деликатна част от съвместното съжителство, трябва да има и добър план. Какво трябва да правите, за да не стигате до фатални сблъсъци по отношение на парите в семейството?

Комуникация

Вие сте едно цяло с половинката си, затова е добре да обърнете на „една и съща страница“ книгата на брака си. Обърнете заедно на страница „семеен бюджет“ и я обсъдете много внимателно. Важно е да сте на едно мнение за това какво ще се харчи, колко ще се харчи и за какво. Финансовата комуникация е спасителен план номер едно за всяка брачна двойка.

Разработете си собствен бюджет

За да живеете в мир и разбирателство с партньора си е добре да изговорите всички потенциални крайъгълни камъни, които биха могли да спънат отношенията ви. Изгответе си план (ако е необходимо писмен) за това как ще действате по финансовите си въпроси.

Работата по бюджета си е сериозно нещо. За да се наслаждавате на живота заедно и най-вече щастливо, следвайте плана си от самото начало на месеца, до изхарчването на общите ви пари. Отделяйте, пестете, купувайте онова, което сметнете за най-наложително. Никога не се впускайте в излишно харчене, което не е обсъдено с другия и което може да доведе до скандал.

Останалите съвети може да прочетете в Az-jenata.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: семействопари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Жената да не си бръсне краката. Така семейството ще спести и от самобръсначки, пяна за бръснене и от презервативи, че на мъжа няма да му е до секс.
1
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Когато сиромашията влезе през вратата,любовта излиза през прозореца.