5 неща, които се случват, когато не се наспите

Не ги подценявайте, за да не се вкарате в голямо приключение
20 сеп 2014 22:42, Теодора Драгоева
22
5 неща, които се случват, когато не се наспите
Kадър от филма "Последният ергенски запой 2"; Снимка: outnow.ch

Липсата на сън води до постоянна умора, затлъстяване, липса на концентрация и т.н. Тя обаче има и някои ефекти, за които не сте и подозирали.

По-добре ги научете сега, а не от опит, за да не се окажете в доста неловки ситуации!

1. Може да доведе до халюцинации и грешни спомени
Изследване на университета в Калифорния твърди, че ако не си доспивате, може да попаднете в един илюзорен свят. Когато не са се наспали, хората започват да си измислят разни неща, да имат неверни спомени и да разбират погрешно казани думи и действия.

2. Превръща ви в кълбо от нерви и бунтар
Недоспиването изостря нервите и изведнъж в офиса започват да ви дразнят всички неща – дъвченето на дъвка на колегата, тракането на клавиатурата, дори кихането на някои колеги. След като сте изнервени пък, вие самите се превръщате в неприятна личност, която не иска да се подчинява и дори саботира работата на колектива.
Учени от Южна Каролина са на мнение, че при по-малко от 6 часа сън, човек не може да контролира емоциите си и може да се държи доста фриволно, агресивно и неучтиво.

3. Убива скоростта на сперматозоидите ви
Лошият сън веднага оказва влияние на качеството на спермата ви. Малкото часове за почивка забавят скоростта на сперматозоидите до 25 %, а също така може да се променят техният размер и форма.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
1
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Другари, докато не изберем Боко Тиквата с пълно мнозинство, никакво спане!
9
0
 
2
 
! Отговори
pastoral преди 9 години
другари от "днес" и като толкова не понасяте критиките на коментиращите или спрете всички коментари, или не ги четете, или спрете да публикувате идиотщини.
8
0
 
0
 
! Отговори
pastoral преди 9 години
нема да ми изчезвате коментара ей! инак си изтрийте и тъпашката статия!
7
1
 
9
 
! Отговори
стефчо преди 9 години
1- гледате много порно и няма време за сън, 2- когато бастуна е излъскан ,вие сте капнал и се е съмнало , 3 -наближава датата за плащане на нета,а имам 12 лв до края на месеца, 4-от много искане и мечти се депресирам и сън ме не хвааща,5-когато дойде съня трабва да ходя да бачкам за 20 лв
6
0
 
2
 
! Отговори
Do номер 3 преди 9 години
Ти *** уби бе!!!!
5
4
 
1
 
! Отговори
Не знам откъде е преди 9 години
преписана статията, но можеше да сложите заглавие "Само за мъже".Защото аз например, нямам сперматозоиди!!??? Поне не ми е известно да имам.Така че, няма как да им се убие скоростта!Сещате ли се????
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
5 неща се случват, когато не се наспимА колко много се случват, докато спим!
3
0
 
12
 
! Отговори
do 1 преди 9 години
q burzo v krevata
2
2
 
15
 
! Отговори
Песоинер преди 9 години
До АнонименПо голям *** не съм срещала. Имайте по-голямо уважение към пенсионерите. Не забравяйте, че и вие след време ще сте в тази категория.
1
2
 
39
 
! Отговори
norges преди 9 години
Един колега в стаята пърдеше постоянно и страшно ме дразнеше, но все ми бепше неудобно да му направя забележка. Като отидох веднъж недоспал му писах по вътрешната поща, той чете и се хили: да не си правиш майап нещо...! Като му казах, че още веднъж да си пусне душата и ще го метна през прозореца, посиня чак и повече не повтори. Е това е полза от недоспиване.