Мотивиращи цитати от един от най-влиятелните рапъри в света

С тях е по-лесно да преследвате върха
21 сеп 2014 17:31, Теодора Драгоева
12
Мотивиращи цитати от един от най-влиятелните рапъри в света
Джей Зи; Снимка: Getty Images

Шон Кори Картър, известен най-вече като Джей Зи, е един от най-известните и влиятелни рапъри в света. Историята на живота му е вдъхновяваща и достойна за екранизация – започва от бедността и завършва до богатството. Джей Зи използва хип-хопа, за да избяга от тежките условия, в които е роден и израснал.

От скромното начало по улиците на Бруклин, в момента музикалната звезда е считан за един от най-великите рапъри на всички времена. Тази година списание Forbes го нарежда сред петте най-богати артиста в хип-хоп сферата. Неговото състояние се оценява на около 520 милиона долара.

Джей Зи се намира на мястото, където е в момента, поради няколко причини. Той е талантлив и изключително интелигентен, защото прави добри инвестиции и разбира какви са основите на бизнеса. Той създава своя собствена звукозаписна компания, компания за развлечения и модна линия.

Като човек, който първоначално е направил парите си от думи, Джей Зи определено има какво да каже. Той е доказателство, че без значение откъде стартираш, ако използваш правилно уменията и интелекта си, можеш да постигнеш много.

Ето и няколко мотивиращи цитата от Джей Зи, с чиято помощ по-лесно ще преследвате върха:

1. „Завистта е слаба емоция“. Никога не позволявайте успехът на другите да определя вас самите, както и не го използвайте за извинение за собственото си бездействие. Какво правят другите не е отражение на това какво правите вие или какво бихте направили. Завистта само ще ви забави, ще ви накара да се чувствате несигурни и ще попречи на успехите ви. Това е безполезна емоция, която ще се отрази зле на живота ви. Фундаментално ревността е продукт на несигурността. Не забравяйте, че повечето от нас сме безсилни да променим света около себе си, но можем да променим начина, по който реагираме на него.

2. „Аз не съм бизнесмен, аз съм бизнес, човече“. Успехът в бизнеса се базира на изграждането на ваша собствена марка и постоянното разнообразяване. Никога не се поставяйте в определени рамки. Понякога хората обособяват себе си в ниша, която в крайна сметка вече не е актуална. Единствената константа в този свят е промяната и вие трябва да се развивате заедно с нея. Бъдете бдителни и наблюдателни, забелязвайте тенденциите. Също така се дръжте добре с хората, които се държат добре с вас – нали знаете „каквото повикало, такова се обадило“.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Джордж Сорос: Кои сте вие, ***? Като чета написаното в поста ти, на тебе още много ти предстои да се развиваш за да се превърнеш в човек ( ако изобщо стане). С еволюцията ли се асоциираш? Папагал смотан. Продукт на новото време - необразован и глупав, но с претенции и арогантен.
5
1
 
7
 
! Отговори
Райна преди 9 години
Нищо не ми мотивираха тез цитати. Хем се бях нагласила, че като ги прочета ще скоча и ще почистя със замах. Не обичам Джей Зи, уважавам постигнатото от него, но да ми го наричат "един от най-великите РАПЪРИ"...
4
2
 
6
 
! Отговори
криационист преди 9 години
Бай "Сорос", за комунизмът съм съгласен, че прави от хората маймуни, ама капитализмът пък ги прави направо демони. Като американските "миротворци" по целия свят и майданските демоНОкрати в Украйна.
3
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дре е най-големия жив рапър, преди него е само Тупак
2
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На Еминем обувките му дажен не е достоен да целува. Много *** и ограничен!
1
9
 
29
 
! Отговори
bitch please преди 9 години
Добре,че ти дадоха и на тебе да пееш.Ама не на живо а в студио дето след като компютърна обработка всеки може да пее като лучано павароти,мария калас и фреди меркюри взети заедно.После малко второстепенни роли роли в Холивуд,реклами това онова,адската засилка в САЩ че щом е черен е страшен актьор и певец и хоп Добро утро г-н Милиардер ,имайте прекрасен нов животНе че злобея..Гледал съм му записи от концерт в Холандия..Тоя не може да пее.Лумка баса и някакъв говори на сцената.