Накарайте шефа си да ви харесва

Съвети как да го постигнете
22 сеп 2014 09:57, Теодора Драгоева
10
Накарайте шефа си да ви харесва
Снимка: outnow.ch

Добрите отношения с вашия шеф са гаранция за една по-спокойна и приятна работна атмосфера. Все пак никой не иска да влиза в постоянни противоречия със своя началник. Освен това добрите отношения с шефа включват и по-голямо доверие във вас самите – плюс, който ви дава по-големи възможности за развитие на работното място.

Ако в момента поради една или друга причина не сте в най-добрите си отношения с вашия шеф, време е да поправите това. Не всичко е загубено, освен ако не сте направили нещо изключително лошо. Е, може би, ако го бяхте направили, вече нямаше да работите на това място.

Всъщност лесно може да накарате вашия шеф да ви хареса. Достатъчно е да последвате следващите няколко съвета:

1. Намерете причини да харесвате и уважавате вашия шеф. Хората не са глупави. Те усещат кога някой се преструва и не е истински с тях. Същото важи и за вашия шеф. Така че, вместо само да му се подмазвате, намерете причини, заради които наистина да го харесате. В крайна сметка вие няма да успеете да изградите нормални взаимоотношения с него, ако дълбоко в себе си не го уважавате. Когато работодателят ви усети, че вие се променяте към него, това е добра предпоставка и той да се промени към вас.

2. Дръжте на думата си. Ако кажете, че ще бъдете на работа още в 8:30 часа, не закъснявайте и отидете навреме. Не лъжете и не преувеличавайте, дори това да ви спести главоболията. Ако допуснете грешка или пък няма да успеете да се справите с крайния срок, предупредете преди шефът ви да е разбрал по „трудния начин“ и да сте го разочаровали.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Изобщо не искайте заплата,
4
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как да се харесате на шефчето? Ослюнчвайте му го добре.
3
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази статия от кой чужд сайт я преведохте? Защото не важи за бг. Бг шефовете не ценят лоялните служители, защото по-голяма част от тях самите те не са такива. Виждам кои усяват, интригантите, подлизурковцити, тези които се подмазват с подаръчета, донасят клюки при това целенасочено изкривено. Нормално ли да раб. извънредно без да се заплаща и когато на следващия ден закъснееш 10 мин. защото си смазан да ти правят проблем, че си закъснял. Но ако питаш шефовете служ. са мързеливи, той ги храни...
2
5
 
27
 
! Отговори
Бизнесменка преди 9 години
1. Не искайте увеличение на заплатата.2. Провеждайте служебни разговори само по личния телефон3. Принтирайте офисните бумаги вкъщи4. Не напускайте офиса в обедната почивка5. Не си хвърляйте *** в офисното кошче, а си го носете у дома6. Не се натрапвайте със скъпи дрехи, обувки и джаджи, не черпете за рождени и именни дни7. Не взимайте отпуск, камо ли болничен8. Не влизайте в тоалетната. Водата и тоалетната хартия са сериозен разход9. Не пийте вода и кафе от машината в офиса...
1
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз винаги съм изключително искрена с моя шеф. Казвам всичко, дори и това което мога да скрия за да не се компрометирам. Дори понякога, чета в очите му учудване от негова страна, но мисля, че точно това цени в мен.