Едни от най-добрите компании за работа

Къде служителите работят 35 часа седмично?
23 сеп 2014 08:25, Михаела Лазарова
15
Едни от най-добрите компании за работа
Снимка: Reuters

Всяка година водещите бизнес и икономически списания представят своите класации за едни от най-добрите места за работа. Въпреки че от година на година няма кой знае каква разлика в представените от тях компании, има някои, които винаги присъстват в топ местата. Вижте някои от тях. 

Google 

Там всеки служител се чувства не като в офис, а като у дома си. Няма сивота, а има много цветове, помещения с различен и невероятно стимулиращ креативността дизайн. Има боулинг, за да бъде процесът на работа забавен. 

Ако служителите имат нужда от кратка дрямка, никой няма да ги порицае, защото всеки може да работи с лаптопа си в легнало положение на безкрайно удобните мебели. Освен това всеки от тях може да отдели 20% от работното си време, за да работи върху свой личен проект. Компанията разполага с безплатен фитнес, дори има възможност и за пране на дрехи.

Но може би най-интересната привилегия е, че Google дава по 5000 долара на всеки служител, който реши да закупи електрически автомобил. 

Това разбира се е част от зелената политика. Ако се налага служителите да се придвижат от едната до другата сграда в големия комплекс на Google, ползват безплатните велосипеди, предназначени за транспортиране. Там екипите са повече от колеги, те са приятели. 

Twitter 

Тази компания също залага на това нейните служители да се чувстват приятно, удобно и да имат много вдъхновение за своите големи проекти. Тук не се спазва дрескод, може да се посещават класове по йога, а най-хубавото е, че бирата е безплатна на ежемесечните срещи, на които екипите се събират, за да тестват нови вкусове и да обсъдят идеи в приятна обстановка. 

Понякога срещите се провеждат не в скучни офис стаи, а на покрива. И ако във вашата компания трябва в началото на всяка година да заявите годишния си отпуск, Twitter са гъвкави, когато става въпрос за почивка. 

Yahoo 

Тази технологична компания осигурява на своите служители добри заплати, добра храна, транспорт, медицински услуги, фитнес, добър баланс в работния климат, добри технологии, за да могат служителите да се учат и да бъдат максимално продуктивни.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
7
 
! Отговори
лот преди 9 години
Мислят хората за тези, които им изкарват пари и инвестират в тях. Така дори малките фирми мачкат конкуренцията, но бай-*** получил пост и бизнес с партийните връзки и парички за толкова години не го схвана. За това и бизнеса тук е на такова ниво и изпада в криза, когато вътрешният пазар се свие. Нискокачествена, евтина продукция всеки може да си внесе от Китай а нащо никой го неще.
10
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 7,Живея до Зоопарка, сам можеш да провериш къде е той в Сидни, както и квартала ми и мога да ти направя колкото снимки пожелаеш често се разхождам там.Етапа когато ми трябваше CV остана назад в миналото. И се надявам никога да не ми потрябва повече.What about U? А ти си 30 годишен непрокопсаник който не притежава нищо освен стар таралясник, няма семейство и няма $$$ да си купи дори кутийка в панелното гето. И понеже си голям грамотник и умен виж кой си къде си?поздрави от Сидни Ав$тралия
9
1
 
11
 
! Отговори
Суека преди 9 години
Ако направим сравнение с някоя от 3-те компании за нашите "компании" Бай *** колко ли ще са минусите и плюсовете при сравнение на 2-те аххаха не ми се мисли ! Нашите работодатели не ни имат за ХОРА както е на Запад в нормалните такива (не ,че всички са такива) а за роби които са им винаги длъжни за всичко ! Нашите компании (огромният процент) са *** които живеят на гърба на бедният български народ ! Нашите компании не дават пет пари ако се разболееш понеже ще наемат друг на твое място !
8
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 9"индустрия" викаш - ти май не си наясно кое е индустрия......
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
#1 и #8 Явно изобщо не разбират за какво става въпрос и как се случват нещата в тази индустрия.
6
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
и трите компании на практика нищо не произвеждат - то за това и тоя райски "работен" процес.....
5
3
 
7
 
! Отговори
До № 1 преди 9 години
Мий си чиниите в китайския ресторант и мълчи! Разбрахме, че и втора работа си почнал - чистач в зоопарка. Ето откъде и снимките, дето постваше преди време. Хахахах, на теб CV не ти трябва, нали ? Ти ходиш от ресторант на ресторант да питаш с твоя английски : 'I work here, please ? You pay, I clean, no?' Или какво беше онова за 'хай-теЧ', кажи пак! Та ти си неграмотен и затова няма как да си напишеш CV дори. Срамота е, че има толкова неграмотни и глупави хорица като тебе, пич. Съжаляваме те!
4
1
 
31
 
! Отговори
БГ ПОЛИТИК преди 9 години
..... Една от най- добрите "компании за работа" е................ БЪЛГАРСКОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ......... Цял ден - спане , чесане на главата , бъркане в носа , ядене и пиене - на корем ! , чат и свалки с колежки.............. Даже , ако искаш , може и да не ходиш............. Обаче накрая си взимаш хубава ЧЕТИРИЦИФРЕНА ЗАПЛАТКА И СОЛИДНИ ПРЕМИЙКИ и си.......... ИДЕАЛ ПЕТРОВ!!!............. Като има овце , които да те търпят........ Що не? ;).....
3
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
работят тия в Китай - и като спрат тогава ще ви се изяснят нещата..........
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На времето в Англия имало силно стачно движение. Собствениците на фабриките се светнали и започнали да строят жилища за работниците си и им ги продавали с ипотека. Стачното движение замряло
1
5
 
19
 
! Отговори
bla bla преди 9 години
Абе, може ли да дадете толкова + плюсове на тоя номер 1..... кое му е изпадналото да пишеш CV бе дермоед ?