С какво се отличават изключителните лидери

Можете да имате бърз растеж във фирмата само ако имате някои определени качества
23 сеп 2014 18:35, Теодора Драгоева
3
С какво се отличават изключителните лидери
Снимка: outnow.ch

Некадърният лидер може да демотивира екипа си и да накара хората си да напуснат, а това, от своя страна, да доведе до проблеми в компанията. Ако сте на управленски пост, старайте се да бъдете и добър лидер. Това ще ви помогне да израснете още по-бързо в бизнес средите.

Основният признак, че един човек има лидерски способности е, ако около себе си е създал един ефективен, отговорен екип, който винаги му гласува доверие, но не от страх, а защото му вярва.
Ето и какво още трябва да притежавате, за да бъдете изключителен лидер:

1. Енергия и страст
Добрият лидер умее да мотивира своя екип с личния си пример и с амбицията си. Ако той работи с истинска енергия и преследва своите цели без страх, той ще бъде подкрепян от екипа си. Добрият лидер разрешава конфликтите, а не ги избягва. Той обяснява детайлно и със страст на подчинените си своите идеи, така че те да приемат реализирането им за своя мисия

2. Високи стандарти
Добрият лидер има високи изисквания към екипа си, но преди това е дал на хората си най-добрите инструменти и е подбрал най-талантливите и обучени служители, затова има и право да иска супер резултати. Добрите лидери не приемат посредствеността. Те са готови непрекъснато да инвестират в нови технологии и софтуер, за да бъдат в челните редици в бизнес сферата и да предлагат продукти и услуги, които да впечатляват клиентите им.


3. Персонален подход
Добрите шефове умеят да вземат най-доброто от всеки един от своите подчинени. Те идентифицират силните и слабите страни на всеки служител и спускат задачите според уменията и възможностите на всеки индивид.


Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
1
 
! Отговори
dp преди 9 години
Поначало за да иска някой да бъде "лидер" трябва да е разбрал, че не го бивада направи каквото иска и му се налага да води други хора.Развитието на човешкото знание отдавна е направило такъв вид тикви излишен,де да беше така и с развитието на междучовешките отношения (т.е. акъла на средностатистическите хора).
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ок.Щом така казват.Аз мисля че успелите компании в световен мащаб (изключвач спасената от фалит шкода която прави евтини копия на vw и чез която в бг е позната най вече с енергийните си далавери) разчитат на мотивирани и щастливи служители които се чувстват ценени добре платени и увважавани на работното си място.Ама ходи го обяснявай на чешките дървари това.Те са още на ниво че шефът не трябва да пие много (ясен фокус) и че трябва да е робовладелец (взема най-доброто от служителите си)
1
4
 
4
 
! Отговори
NORMALEN преди 9 години
S TOVA CE CESTO GI PRITESNIAVAT PROKURORITE.