Как да преборим тревожността и да отключим щастието?

Представете си най-добрия сценарий
Обновена: 30 сеп 2014 18:56 | 30 сеп 2014 18:56, Михаела Лазарова
4
Как да преборим тревожността и да отключим щастието?
Снимка: photl.com

Животът е изпълнен с тревоги. Тревожим се непрекъснато и за всичко. Малко хора могат да се нарекат пълни непукисти – все за нещо мислим и все нещо отнема нашето спокойствие и цялостно щастие. 

Притесняваме се цял живот – първоначално за нас самите и за нашето бъдеще, след това за децата си, за техните внуци и така кръговратът се затваря и повтаря с всяко поколение. 

Да се тревожиш означава да фокусираш всичките си мисли в проблема, а това е пагубно за психиката, пък и не е градивно. Да мислиш означава да се концентрираш върху намирането на решение. Безпокойството е безполезно и непродуктивно, мисленето е прогрес! 

И така, кои са най-ценните съвети, които ще ви помогнат в пътя към намирането на баланс и щастие, преодолявайки градивно тревогите и излизайки от ситуацията чрез подходящи решения? 

Тревожете се с цел 

Обикновено хората се притесняват за даден проблем твърде много, без да осъзнават, че онова, за което наистина трябва да се притесняват, е, че нямат особено много стратегии за решаването му. 

Специалистите съветват да седнете, да вземете лист хартия и химикалка и да начертаете 3 колони на листа. В първата колона запишете проблема, във втората най-лошото нещо, което може да се случи, ако тревогите ви се сбъднат, а в третата – 2-3 стратегии за решаване на проблема.

След това просто ги изпълнете! Дори да не успеете, това дава по-голямо спокойствие, че правите нещо по въпроса, отколкото да бездействате и само да се вайкате. 

Представете си най-добрия сценарий 

Хората са склонни да мислят винаги за най-лошото. Постарайте се да направите точно обратното – представяйте си възможно най-добрия сценарий, по който могат да се развият събитията.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: щастиестрессемейство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 2:За всички самтни хора има лек - приятел или приятели. Повярвай ми, ако наистина искаш да не си сам - Господ ти праща някого. Винаги.