Забранени храни за среднощно похапване

Не консумирайте ядки и плодове
18 окт 2014 13:10, Михаела Лазарова
15
Забранени храни за среднощно похапване
Снимка: photl.com

Мнозина от нас са любители на среднощното похапване и разходките до хладилника или шкафа с лакомствата. Много добре знаем, че поначало яденето през нощта е противопоказно. Но все пак има някои храни, които са още по-вредни в този часови диапазон. 

Те ще ви докарат киселинен рефлукс, а това е сериозен проблем, който може да доведе до хронична кашлица, непрестанни болки в гърлото, разваляне на зъбите, разяждане на хранопровода и др. 

Алкохол 

Той отпуска клапите, които свързват стомаха и хранопровода. Така храната може да се върне обратно по пътя си и докато спите да ви задушава или да предизвика спазми и кашлица. 

Сода 

Тя е с по-киселинен характер и крие риск от поява на стомашни киселини, които да се връщат към хранопровода. Освен това газираните напитки увеличават налягането в стомаха, което води до подуване, газове и болки. 

Мазни храни 

Дори да не ви се вярва, към мазните храни се причисляват и сладоледът, бисквитите, вафлите, независимо че не изглеждат мазни на пръв поглед. Не само видимите мазнини са мазнини. Избягвайте преработена храна, защото тя съдържа повече мастни съединения, отколкото си представяте. 

Шоколад 

Той доказано е с високо съдържание на мазнини, които по принцип се лепят директно на проблемните зони, а през нощта – дори още повече.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: диетанапиткихрана
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До номер 12 аз пък редовно консумирам алкохол сутрин рано на гладно за да е по полезен.
9
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз редовно преяждам със сода през нощта. А до умници от днес.бг, кога ще започнете да различавате газираната вода от содата бикарбонат?
8
2
 
5
 
! Отговори
wtf преди 9 години
Само като видях, че содата е киселина, ми стана ясно че това е поредната глупост на тема не яжте това и онова. Хора, яжте си всичко. Организма най-добре от всеки "лекар" и "диетолог" знае от какво има нужда. Просто се научете да ядете само когато ви се яде, каквото ви се яде и никога не преяждайте, колкото и да ви е вкусно.
7
2
 
8
 
! Отговори
АЛександър преди 9 години
Содата от кога е с киселинен характер? Авторът е супер неадекватен!
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А къде има кисело мляко?
5
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЗА НОЩНО ХАПВАНЕ Е НАЙ-ДОБРЕ,ВРАТНА ПЪРЖОЛА С БУТИЛКА ВИНО,И НЕ СЕ ВЪРТИШ И НЕ МАЧКАШ ЧАРШАВИТЕ,СПОКОЕН СЪН ТЕ ЧАКА
4
2
 
9
 
! Отговори
Коко преди 9 години
До галактикаТова с кърмачетата е абсолютна отживелица. Бозайниците нямат нужда от вода, докато са в кърмаческа възраст. Захарта пък е убийствено вредна - какво да кажем да тръгнем да я даваме на кърмачета. Единствената причина преди да го правят е, че това е бил единственият начин да накараш бебе да пие вода. Подсладената вода напомня вкуса на кърмата заради сладостта.
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С две думи - не яж нощем! Хем се лепи по "проблемните зони, хем ще ти е тежко на стомаха.Изключения:- в новогодишната нощ;- когато си болен и пиеш под час медикаменти, които се приемат по време на хранене.
2
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази статия е абсолютна глупост, изксмукана и измислена от някой безхаберник! Вие не информирате хората, Вие ги дезинформирате!
1
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тотални глупости!