Натурални лечения за различни състояния през бременността

Как да си помогнем без химически лекарства?
22 окт 2014 16:45, Михаела Лазарова
1
Натурални лечения за различни състояния през бременността
Снимка: photl.com

По време на бременността заедно с многото промени в тялото на майката се случват и много неприятни състояния, възпаления и болки, които причиняват сериозен дискомфорт и карат майката да се чувства зле. 

В този период пиенето на лекарства често е противопоказно, затова жените могат да си помогнат чрез природни средства. Те нямат странични ефекти и се понасят добре от плода. Освен това са не по-малко ефикасни от химическите лекарства. 

При хемороиди

Хемороидите могат да се облекчат от отвара от листа на леска. Вземете си топла вана с такава отвара или я добавете към вашата ежедневна вана. Освен това може да се нанася локално чрез памучен тампон на засегнатото място. 

При сутрешно гадене 

Сутрешното гадене е сред най-неприятните и често срещани странични ефекти на бременността. Няколко малки промени са достатъчни за облекчаване на вашето хронично гадене по естествен път.
Просто увеличете приема на витамин В6 и добавете повечко джинджифил в диетата си. 

Киселини в стомаха 

Киселините също са често срещан проблем. Предизвикват се при напредване на бременността от притискането на стомаха от плода. Освен това са и част от сутрешното гадене в началото, така че можете да се „заразите“ от тях по всяко време на бременността. 

Съветът на специалистите е да ядете по-малко през деня, но по-често. Избягвайте храни, за които знаете, че предизвикват киселини в стомаха като мента, шоколад, пикантни и мазни храни.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: бременностзапекгадене
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Айде бе, Михаела, напиши за секса по време на бременност. А, чакай, всъщност вече си писала за това.