Защо не трябва да се ядосвате, когато плановете ви се провалят

6 основателни причини за това
22 окт 2014 21:22, Теодора Драгоева
3
Защо не трябва да се ядосвате, когато плановете ви се провалят
Снимка: outnow.ch

В съвременния свят е пълно със супер организирани и педантични хора, които искат да контролират всичко в живота си. Те живеят по стриктен план и изпадат в ужас, когато нещо не се случи по начина, по който са си представяли.

Истината е, че в много случаи планирането е напълно безполезно. Някои обстоятелства в живота просто не могат да бъдат предвидени с точна сигурност, колкото и човек да ги обмисля предварително. Но няма и никакъв смисъл да драматизирате, ако плановете ви се провалят.

Ето и защо:

1. Понякога плановете ни не са чак толкова грандиозни. Някои планове си имат своите недостатъци от самото начало. Трудно е да се създаде такова нещо като „идеален план“. Ние сме човешки същества и правим грешки. Тоест, ако даден план не проработи, значи той просто не е бил достатъчно добър. Приемете го!

2. Човек невинаги е подготвен за обстоятелствата. Когато нещата не вървят по план, човек е изправен пред един от двата изхода: да направи необходимите промени в своя план или пък да не ги направи. Ако не ги направи поради някаква причина, очевидно той не е достатъчно гъвкав и не може да се справи с неочакваното.

Това само по себе си е важен житейски урок, който той трябва да усвои. Има изобилие от предвидими препятствия, които повечето от нас избират доброволно да игнорират, а не трябва!

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
6
 
! Отговори
В родината ни преди 9 години
Може да обмислиш великолепен план и много точно да прецениш повечето обстоятелства, но една част от хората около теб чудо ще направят, за да те провалят. Ще ти попречат, дори и да нямат никаква полза от това. Тогава ще се убедиш, че могат да измислят дори такива пречки, които нормалният човек не предугажда.
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е как? Тръгваш се жениш, а булка няма!Всеки би побеснял,меко казано!!!