Как да се справите с недоброжелателите в офиса

Победете съперничеството
23 окт 2014 17:10, Теодора Драгоева
8
Как да се справите с недоброжелателите в офиса
Снимка: outnow.ch

Младите професионалисти, особено талантливите, са причина за обща завист на много работни места. Ето защо човек трябва да знае как да действа в подобна ситуация със своите колеги – най-добре още в началото на своята кариера. Само по този начин той може да оцелее в офиса и да се пребори със съперничеството.

Отношенията на работното място могат да бъдат много стресиращи за хора, които не са свикнали на подобно отношение или които нямат идея как да се справят с него. Всъщност завистливи хора се срещат не само в работата, а навсякъде около вас. Конкретно тези обаче може да „обезвредите“ по следния начин:

1. Обядвайте с много хора от офиса. Ако постъпвате на нова работа, опитайте се още първата една седмица да опознаете възможно най-много хора. А какъв по-добър начин от това да обядвате заедно с тях? Хората споделят повече, когато не са в съвсем работна атмосфера. По този начин ще имате възможност да наблюдавате колегите си и да научавате повече за тях. Шансът да спечелите една битка се увеличава, ако отлично познавате своите противници.

2. Сприятелете се със секретарката. Приемайте съвети от нея, но не смятайте, че всичко, което тя казва, е 100% истина. Секретарките обикновено са като посредници, така че знаят от всичко по малко. Все пак не бъдете и прекалено предпазливи – поддържайте отношения, които се изчерпват със съвети за грим и акцентите от новия моден сезон, например. Не прекалявайте със споделянето, тъй като рискувате да бъдете тема за сутрешните клюки и да се оставите на злобните колеги да ви победят.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
do щурофон преди 9 години
Не съм съгласна с изказването Ви.Какво означава да се дистанцирате от тези под Вас?Това за мен е изключително неправилно не приемливо.Не забравяйте, че утрешен ден може би тези под Вас ще Ви бъдат началници.Дръжте се с хората,така както искате да се държат с Вас.Това е моят съвет!
3
0
 
6
 
! Отговори
до щурофон преди 9 години
"Дръжте се нормално с хората на вашето ниво и с дистанция с тези под вас!!"Ама ти вЕрно ли го мислиш? Аз пък се отнасям човешки с тези под мен, от което не съм загубил, точно обратното!!! Не се възгордявай излишно!
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
1 пише разумни неща.Методиката, която се препоръчва в статията, не работи в България.
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АК47