Защо жените живеят по-дълго от мъжете?

Жените имат по-добри социални контакти
23 окт 2014 23:00, Михаела Лазарова
33
Защо жените живеят по-дълго от мъжете?
Снимка: Outnow.ch

Знаем, че средната продължителност на живота на жените в световен мащаб е по-голяма от тази на мъжете. Замисляли ли сте се защо това е така? Може би ние жените сме по-устойчивата половина на човечеството, противно на клишето, с което обозначаваме мъжете, а именно „по-силен пол“. 

Мъжете са биологично и физически по-силни, но са в неизгодно положение спрямо времето. На земята дори броят на женските индивиди е по-голям, отколкото този на мъжете. На какво се дължи това? 

Жените са по-силни още от развитието си в утробата на майката 

Женският плод доказано е по-устойчив на инфекции и различни състояния, което го прави по-силен. Момчетата се развиват по-бавно след раждането, но това се отнася и за пренаталния период.
Това води до повишен риск от смъртност преди раждането. Ето защо жените печелят първата си точка още в утробата на майката. 

По-малко вероятно е жените да се изявят като смелчаги 

На мъжете им е заложено да се впускат безразсъдно в опасни за здравето дейности. Жените по природа са по-предпазливи и отговорни спрямо живота и здравето си. Това ги предпазва от рискови наранявания. 

Тази фундаментална разлика между половете се дължи на фронталния лоб на мозъка, който се занимава с поемането на отговорност и изчислява риска за здравето.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: мъжежениживот
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
3
 
! Отговори
набюдател преди 9 години
Просто женската отрова е по силна и убива мъжа
16
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Жената принципно има три периода в живота си:1-ви период - тормози баща си, особено в тийнейджърските години2-ри период - тормози мъжа си, респективно приятеля си3-ти период - тормози зет си.
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е пък щом ги влече, да си *** по-късно, няма аз да й нося ковчега. По-добре да съм пръв!
14
4
 
6
 
! Отговори
elena 23 преди 9 години
Мойте наборки ги заплодиха и сега бутат колички и само се оплакват,аз пък си карам кола и си живея по-добре от тях.Мъжете им са мухали и им гледам акъла с дете на ръце на 20 г.После защо има разводи,омръзва еднообразиие
13
0
 
8
 
! Отговори
Doko преди 9 години
А има ли статистика, хомосексуалните жени колко живеят, съпоставено с другите?!
12
2
 
19
 
! Отговори
tig преди 9 години
Защо жените живеят по-дълго от мъжете?Защото нямат жени.
11
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мъжете са Янг, жените са Ин. В света на енергиите Янг отдава енергия на Ин. Затова мъже живеят по-малко, защото отдават жизнената си енергия на жените.
10
0
 
8
 
! Отговори
Факт преди 9 години
Жените са повече от мъжете само защото живеят по-дълго. Ако се вземе броя на жените и на мъжете на да кажем 19 години, то жените са значително по-малко. Чак като станат на около 53 години, жените стават повече от мъжете, защото мъжете започват масово да ***. Примерно в България към 31.12.2014 година по данните на НСИ жените са значително по-малко от мъжете до около 50 години.45-49 години: мъже 245513, жени 23717550-54 години: мъже 249183, жени 24900555-59 години: мъже 246883, жени 264148
9
5
 
5
 
! Отговори
жена преди 9 години
Е мъже, сега ви е паднало да позлобеете. Възползваите се!!!
8
2
 
17
 
! Отговори
ккк преди 9 години
това са единствените те същества които всеки месец кървят но не умират , нормално е да живеят повече :)))))))))))))
7
4
 
19
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
Тъй като жените живеят по-дълго от мъжете , то трябва и Те да се пенсионират по късно от мъжете ,а не по рано -или да изравнят годините и двата пола .)
6
0
 
6
 
! Отговори
dp преди 9 години
За "по-силни" не са, не и физически поне.Но имат (далеч) по-силна имунна система, поне докато са в детеродна възраст. Може битам е биологичната причина.Еволюционната причина май слушах някого по BBC Worldservice ли беше да предполага, чее защото участват в отглеждането на поколението и като баби.Та ако на пръчовете ни се иска и ние да еволюираме към по-дългоживущи да почвамеотсега да бъдем грижовни дядовци... :D .
5
9
 
23
 
! Отговори
екзорсист преди 9 години
Навремето жените, с любов и саможертва, са били донори в семейството и тогава са раждали и отглеждали мъже като Левски, Ботев, Ангел Кънчев... В днешно време, т.нар. "еманципация" ги превърна в енергийни вампири - мъжете умират рано, а децата им са Евгени Минчев, Азис, Сергей... Но пък жените са добре - меринджейки, независими, горди, силни, грижат се за здравето си, поддържат социални контакти... ШЪ СЪ УПРАЙМ - като ни завладееИслямска Държава, тези независимите първи ще сложат бурки и ще гледа
4
3
 
17
 
! Отговори
биолог преди 9 години
Често паразитът надживява гостоприемника си.
3
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Щото господ ги компенсира за времето изхабено за паркиране.
2
9
 
17
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
То сегашните мъже вече станаха...женчовци.Мъж който не е ходил в казарма,не е...мъж.Обществото има нужда от мъже...водачи,а такива не се създават в кухните на мама,по дискотеки,барове и кръчми.Продължителноста на живота е низ от...фактори,които го обуславят.Всеки който си направи елементарен режим и ред във всекидневието, може да разчита на около 20% завишаване на жизнения цикъл.Всичко е в ръцете на...всеки.
1
7
 
55
 
! Отговори
Абориген преди 9 години
Глупости.... живеят повече защото взимат душичката на мъжете.... то как да ти се живее..