5 причини връзката с интроверт да е супер!

Интровертите предпочитат дълбочината на връзката
25 окт 2014 18:20, Михаела Лазарова
12
5 причини връзката с интроверт да е супер!
Снимка: freeimages.com

Най-общо казано, според типа експресивност хората се делят на интроверти и екстроверти. Интровертните личности са по-затворени и по-малко склонни да споделят чувствата и мислите си, докато екстровертите не задържат почти нищо вътре в себе си – освобождават всяка емоция, независимо дали е негативна или положителна. 

Има няколко причини, които доказват колко по-подходящи за дълготрайна връзка са интровертите! 

Интровертите са майстори строители на разбирателството 

Те са склонни да търсят баланса винаги в отношенията. Съобразяват се с половинката си, обичат да угаждат и така изграждат емоционална силна връзка с партньора. Отношенията с интроверт неминуемо постигат дълбочина и сериозност. Такава връзка има потенциал да издържи проверката на времето. 

Интровертите изслушват 

Екстровертите обичат да бъдат слушани, да изказват всичко, което им дойде наум. Докато интровертите са по-пасивни, но без да са задължително безгласни букви в отношенията.
Те са лъчезарни, обичат да комуникират. Имат силна интуиция за това какво искат и какво обичат партньорите им.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: връзкасемействолюбов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
22
 
! Отговори
до neo5 преди 9 години
до neo5Не бъди толкова върло неграмотен, и децата знаят какво е "интроверт". И не отваряй програмки, а отвори речника... ако имаш изобщо такъв!
4
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Интровертът е тежководолаз, а екстровертът е сърфист. За последният няма разлика дали минава над Марианската падина иили на 2см. над рифа, важното е "купонът" да върви.
3
0
 
20
 
! Отговори
до 1 преди 9 години
Имаше един добър тест за интроверти по Discovery. Дават на хора да изядат един лимон и после изплезват езика и го допират до въртящо се руло хартия. Интровертите съответно оставят доста по-дълга следа от слюнка по хартията.
2
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Фифи, а на мен ми трябва въртолет и перална машина...сети се!
1
0
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Интровертността се основава на високото ниво на разделителна способност на съзнанието. Образно казано, където другите виждат звезда, за интроверта се разкрива цяла галактика, капката роса отразява целия свят. Затова капацитетът им се запълва с малко събития, явления, отношения с околния свят. Докато екстровертите постоянно се нуждаят от нови стимули, тъй като с ниската си разделителна способност извличат малко от от околния свят, като деца, които само нахапват бомбоните в кутията и ги оставят.