Защо трябва да сте благодарни на бившия си

Всеки човек във вашия живот ви учи на нещо
28 окт 2014 20:48, Теодора Драгоева
10
Защо трябва да сте благодарни на бившия си
Снимка: outnow.ch

Вглеждането назад в любовните ви отношения може да бъде неприятно изживяване. Спомените могат да бъдат по-болезнени, отколкото имате сили да понесете точно в този момент. Най-вероятно обаче има някакъв смисъл да сте били с даден човек преди, а сега вече не. Една от любимите ни сентенции е, че човек разбира защо не се е получило с всички предишни едва когато срещне своята истинска половинка.

Бившите гаджета обаче са минало, история, от която не може да избягате, дори да искате. Вместо да таите лоши чувства към тези хора, опитайте се да погледнете по-философски на нещата и да осъзнаете, че всъщност трябва да сте им благодарни или по-точно да сте благодарни на съдбата, че ви е срещнала с тях.

Все пак всяко бивше гадже ви учи на нещо.

Ето и важните уроци, заради които си струва да благодарите:

1. Изкарали сте интензивен курс „Как могат да ми изневерят?“.

Казват, че измамниците си приличат и в повечето случаи това наистина е така. Макар че със сигурност сте ядосани на бившето си гадже, което ви е изневерило, трябва да се радвате, че сега поне знаете как стоят нещата. Разбира се, не сте застраховани от изневяра, но пък много по-лесно може да усетите лъжата и да прекратите връзката си. Освен това изневярата може да ви накара да научите повече за самите себе си – достатъчно силни ли сте да простите или пък прекалено горди и затова си тръгвате? Малко ситуации тестват по този начин, но пък именно те ви каляват.

2. Любовта невинаги е достатъчна.

Може би и вие сте били от хората, които не са успели да спасят връзката си, основавайки се единствено на своята любов. Истината е, че понякога любовта не е достатъчна. Вашият живот може да ви е срещнал с мъж, който безкрайно да сте обичали, но който реално да не е заслужавал любовта ви. След вероятно хиляди мъки вие вече трябва да сте наясно, че обичта не е всичко в една връзка. За да имате стабилни взаимоотношения с партньора си, трябва да са налице много други характеристики.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Жена,която ме накара да се смея с глас.:)))))Рядко срещано явление.:-))))))до5
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До5Въобще бившия ти, как е допуснал да му избяга Жена,като теб?:-)))))))Той изобщо не знае какво е изпуснал:-))))))Дано,да му е за урок.:-)))))
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До5Ти ме разби!:)))))За теб няма ли точки?:-))))))))На един дъх да си кажеш каквото имаш да казваш:)))))Мога ли да се запозная с теб?)))))))
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами аз на моя бившия няма за какво да му благодаря...... взех детето и избягах от апартамента му, докато беше на село с мама и тати - те му били семейството, мен ме бил познавал от 2 години, никаква не съм била..... и не съм съжалявала нито за миг...... слава Богу, живи и здрави сме с детето, аз работя, изкарвам добри пари......а той се мъкне насам-натам с една стълба и с претенции и комплекси до небето.....ако бях останала, не само,че щях да го издържам, ами и простотиите да му търпя...
2
2
 
3
 
! Отговори
Дедо Мъди преди 9 години
На си затваряйте вратичките с бившия ,че нови трудно се намират и е убаво да има кой да ви оправя докато си търсите принца!
1
1
 
10
 
! Отговори
бубс преди 9 години
Хубава статия, Теди.Кога ще ми станеш бивша :)