8 начина да детоксикирате черния дроб

Хапвайте авокадо и пийте зелен чай
29 окт 2014 18:00, Михаела Лазарова
6
8 начина да детоксикирате черния дроб
Снимка: photl.com

В забързаното ежедневие рядко обръщаме внимание на начина на хранене. Добавете към това и обездвижването, и целият ни организъм страда. Един от най-важните органи в човешкото тяло е черният дроб. 

Той отговаря за редица функции, като:

  • Пречистването на кръвта
  • Производство на жлъчен сок, необходим за храносмилането
  • Регулация на въглехидратния метаболизъм
  • Разгражда хемоглобина и други. 

Полезни храни като орехи, грейпфрут, моркови, аспержи, брюкселско зеле и други могат да помогнат да пречистим черния дроб. Вижте какво още е добре да консумирате ежедневно, за да бъдете в добро здраве. 

Вода 

Водата е една от най-важните напитки, които приемаме всекидневно, защото почти всяка функция на тялото ни се нуждае от нея. Консумирането на достатъчно количество вода (поне 8 чаши на ден) ще спомогне за регенерацията на клетките и за по-добрия и бърз транспорт на хранителни вещества в организма. 

Лимони и лайм 

Лимоните и лаймът са едни от най-полезните цитрусови плодове, които може да консумирате през цялата година. Добавяйте от тях към фрешовете, салатите (като дресинг), в чая или в чаша вода. Това ще подобри отделянето на жлъчен сок от черния дроб, като по този начин ще успее да отмие токсините много по-лесно. 

Чесън 

Чесънът е един от най-добрите естествени лекове. Освен че пази от настинки и грип, той благоприятства и здравето на черния дроб. Чесънът съдържа добри количества селен и алицин – две ключови съставки в премахването на токсините от тялото. Добавяйте чесън към ежедневното хранене. С него супите, ястията и салатите са в пъти по-вкусни и ароматни.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: диетаздравеплодове
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
4
 
! Отговори
от мен преди 9 години
...ако това е наистина толкова важно , напишете го на едно място , а не ме пращайте незнам си къде да прочета и останалата част от рекламата..Ясно е , че най-добрата храна е 'яденето' ,защото то е спасило голяма част от човечеството от гладна смърт!
1
0
 
5
 
! Отговори
Себайтин Ебатин преди 9 години
Да живеят добрите количества, долу лошите количества!