Защо трябва да се стараете дори в работата, която ненавиждате

6 неща, на които ще ви научи досадната ви служба
21 ное 2014 21:55, Теодора Драгоева
1
Защо трябва да се стараете дори в работата, която ненавиждате
Снимка: outnow.ch

Много хора започват живота си на възрастни с големи амбиции за бъдещата си кариера.

Например стажантите в адвокатските кантори си представят в какви важни и успешни адвокати ще се превърнат един ден и колко високи хонорари ще получават. Голяма част от тях в крайна сметка работят като юрисконсулти на осемчасов работен ден и на твърда, неособено висока заплата. Истината обаче е, че дори и най-досадната работа може да ви научи на полезни неща.

Ето и няколко от тях:

1. Вдъхва ви спокойствие и увереност

Когато човек работи нещо, което му е дълбоко познато, той се чувства уверен в способностите си и ги изпълнява със самочувствие. Освен това хората, които работят дълго време за една и съща фирма, си намират приятели сред колегите, а това им създава един вътрешен комфорт.

2. Остава ви повече свободно време

С напредването на възрастта човек се учи да управлява времето си по-добре, така че да му остава повече за почивка, забавления, срещи с приятели, спорт и т. н. Това е много по-лесно, когато човек не гради някаква успешна кариера, която да му изяжда цялото време и енергия. Дори работата ви да е скучна и монотонна, поне е сигурно, че няма да ви се налага да работите вечер, по време на почивка и в събота и неделя.

3. Ще се научите да сте по-пестеливи

Когато човек работи на твърда заплата, която не се покачва много често, той се учи да е по-пестелив. Започва да обръща внимание на намаленията и промоциите по магазините, всеки път преди да похарчи пари за нова дреха, той се пита има ли наистина нужда от нея и т. н.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
3
 
! Отговори
Аз преди 9 години
Старая се да изкарвам повече, а не да се стискам и затормозявам мозъка си с търсене на промоции, отстъпки, намаления и тем подобни...