Депресирани ли сте, без да подозирате?

Изненадващи симптоми на депресия
23 ное 2014 21:46, Мария Дуковска
7
Депресирани ли сте, без да подозирате?
Снимка: Outnow.ch

В днешното тежко съвремие много хора се оказват депресирани. И то не в небрежния смисъл на думата, а буквално в медицинския. Класическите симптоми на депресия са чувство на тъга и безнадеждност, загуба на тегло или наддаване, проблеми със съня и промяна в навиците на хранене.

Но депресията може да се появи с доста по-странни и неочаквани симптоми, които много хора не биха свързали с подобно психично неразположение. Страдащите от тези симптоми са склонни да не се смятат за депресирани, защото не се чувстват тъжни.

Ако сте изправени пред някои от следните странни симптоми, не ги игнорирайте! Консултирайте се с лекар, който може да ви помогне в диагностицирането и навременното лекуване на депресията, защото тя може да доведе до сериозни проблеми.

Болка

Повечето хора, страдащи от депресия, изпитват болки в различни области на тялото, без да осъзнават от какво са причинени. Депресията и болката споделят едни и същи дялове на преносната мрежа от неврони.

Така се появяват необясними болки в ставите, крайниците, гърба. Едно проучване показва, че хората с депресия са с до 4 пъти по-склонни да изпитват силни болки в гърба, отколкото онези, които не страдат от депресия.

Това се случва, защото негативното мислене кара човек да се съсредоточи върху неудобствата и страданията като ги прави по-остри.

Ярост

Ако се гневите от малки и незначителни неща като избухвате в неконтролируем гняв, това може да е сигнал за депресия. Раздразнителност, враждебност и ярост са общите негативни настроения, които могат да се проявят при потиснатост.

Повишен прием на алкохол

Ако консумирате повече от две чаши алкохол на вечер, това може също да е сигнал за депресивна неуравновесеност. Проучванията показват, че почти 1/3 от хората с депресия развиват проблеми с алкохола. Високият прием на алкохол влошава отрицателните емоции като агресивност, тревожност и тъга.

Останалата част от статията прочетете в Az-jenata.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: здраведепресия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Авторката, какво предлага? Какво ще ги правим, онези с мазните коси?Не знам, кой за какво бленува,но авторката за сетен път, доказа своята компетентност и по този въпрос.Както винаги веща и по тази тема.лолПретрупа хората с информация.Заболя ги главата.В депресия ли са?лол.
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да се виждали човек в депресия,как изглежда?Не компетентни журналисти да не пишат по въпрос за състояния на хората.Все едно да поставиш диагноза на човек само, че в качеството си на кой и каква?
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До колега+Абе бизнеса ми е такъв ,че имам няколко шантавели тв за клиетки ! Според ментелевизиите трябва да си назначат психиатри само със психолози без хапчета няма да мине тази работа!
2
0
 
1
 
! Отговори
Дедо Мъди преди 9 години
Демек повишете чашите на повече от две и борете депресията със сутрешен секс или как ?
1
2
 
6
 
! Отговори
колега преди 9 години
Работя в телевизия.Колежките ми са адските истерички с промит мозък в стил преди '89.Когато ги накарам да се замислят върху напълно нелогичните и необосновани неща които ми говорят ... започват да ми развиват теории кой съм аз,че да им правя забележка...били над мен в йерархията.Дали депресията и агресивността са от сексуално незадоволяване,подчинението на родителските прищевки и определянето на живота им от тях,че не приемат истината ...или от всички неща и куп други взети заедно ?