Как да преодолеете раздялата с достойнство

Предлагаме ви няколко експертни съвета
26 ное 2014 21:33, Теодора Драгоева
42
Как да преодолеете раздялата с достойнство
Снимка: outnow.ch

Лаура Йейтс е експерт по връзките, който помага на мъже и жени да се съвземат след тежка раздяла и да продължат с живота си. Тя смята, че сред най-важните неща за една личност с разбито сърце е да запази своето достойнство и самочувствие след изживяната драма.

Ето и какви са нейните съвети в тази ситуация:

Не се молете

По време на раздяла емоциите са на високо ниво и могат да ви накарат да направите и кажете доста необмислени неща. Тогава се включва инстинктът за самосъхранение и шокът от самотата, която може да последва и сте склонни да забравите достойнството си и да се молите до последно за внимание. Не го правете.


Трябва ви време да осъзнаете ситуацията

Импулсивността е ваш враг и по тази причина при раздяла е необходимо време да се откъснете от случващото се и спокойно да го осмислите. След дни или седмици ще гледате по-позитивно на нещата.

Говорете с приятел

Когато човек бутилира емоциите си и ги държи в себе си, те могат да го унищожат. Затова изплачете болката си на доверено рамо и мигновено ще почувствате облекчение.

Грижете се за здравето си

Сърдечната болка често води до депресия, която пък резултира в много пороци. Не се сприятелявайте с бутилката и шоколада, нито с дивана, а вземете живота си в ръце. Спортът е лечебен, полезната храна също.

Още по темата можете да прочетете в Тialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
Без илюзии. преди 9 години
Всички пушачи са самоубийци и егоисти. Можеш да си пушиш вкъщи само и единствено, ако жена ти е димилник и съпричастник в твоето самоубийство и ако нямаш деца наоколо. Всичко друго те прави зависим слаб натровен мразещ тялото си, храм на душата ти,...***.
31
0
 
0
 
! Отговори
Без илюзии. преди 9 години
40, знаеш ли какво виждам, когато чуя: "жена, която пуши"?. Петмесечен ембрион, който не може да си поеме въздух и умира в майка си. Точно това. Петмечесен е, защото обикновено тогава идва душата, за да се намърда в димилника, наречен утроба на мама им пушечна...пушещи. Виждам димящи убийци на клетки, които димят в лицата на децата им, които също убиват. Виждам майка на две близначета, която пуши до количката им, а бащата - не. Не е отвратително. Умерзително и гнусно е. Цуни и смърдящата муцуна.
30
0
 
1
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
до 36Която иска да се трови, както намери за нормално- но на терасата. Понеже това е закон в моята къща- И всичките й приятелки на терсата ги пращам ако имат неблагоразумието да й гостуват, при положение, че са ме сварили намърдан у дома си.
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Жените по начало са емоционални и меки души, то не е типично и аз не съм срещнал много жени с философски страсти, мъжете са по глупави и лапват по жените, защото такава им е природата. Някои жени използват жестоко глупоста на мъжете, така наречени черни вдовици, ама все пак човек трябва да има илюзии.
28
1
 
0
 
! Отговори
Без илюзии. преди 9 години
35, и комшията добре се представи и беше Този, който разби илюзиите ми, че ти си най-добрият!
27
0
 
1
 
! Отговори
Без илюзии. преди 9 години
Кажи на печката ти да спре да пуши. Жена с цигара е най-отвратителното нещо и най-големият символ на триумфа на смъртта над живота. Жена с цигара е равно на смрад. За мъжете е същото, защото семето им е слабо и увредено, но да речем, че са по-прости същества мъжете и на тях повече оправдания могат да им измислят.
26
0
 
1
 
! Отговори
Без илюзии. преди 9 години
Търпението е за обичащите, тези с чувствата. Упорството е за тези, които повече мислят, а по-малко чувстват и любов там трудно вирее. Емоцията е контролирана, затова си упорит. Да не казвам, че хич я няма...
25
0
 
0
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
до 29Обикновено и аз говоря за всички женици от ония 'характерните", обръщайки се към теб! Няма се притесняваш!
24
0
 
1
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
до 27 Моята съпруга точно на това се надява- да съм бездумен-което и правя, че да не се стига до бой и псичхически тормоз от моя страна , ако си разменим реплики. И като се прибера от работа, не й говоря, че ще вземе да ме нападне с думите: К'во ще ям, бе? Цял ден ходя по кафета от мъка, че сме бедни и ти като се прибереш със скапаната си заплата не можеш само на кафетата и цигарите да ми смогнеш, бе, некадърник!Е кой упражнява психически тормоз в случая?
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има разлика между упоритост и търпение. Търпението е пасивно - ти седиш и търпиш. Упоритостта означава, че ти активно преследваш своите цели без да отстъпваш, освен от стратегическа гледа точка, за да спечелиш по-изгодна позиция. Упоритоста е една част от това което наричаме характер.
22
1
 
1
 
! Отговори
Без илюзии. преди 9 години
Господин АТАКИСТ, обикновено пиша от името на всички жени, които могат да се намърдат в главата ми в определен момент. Истината за собствения ми опит се знае само и единствено от мен. Какво подбирате от думите ми и какви изводи си правите за мен са съвсем различни неща от така наречената истина за реалността и опитността на личността ми. Дано да не е сложно да схващане. Чао.
21
1
 
0
 
! Отговори
Без илюзии. преди 9 години
Добре. Пак няма конкретен отговор. Нищо ново зад думите. Да имаш характер означава, че имаш търпение за нещо. Явно съпругата Ви има търпението да сте бездумен и да не казвате нищо конкретно. Ко ли й трябва....
20
0
 
2
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
Мадмоазел, щом си стигнала дотам че да знаеш какво е БОЙ от мъжа до себе си,.... вярвай ми много си търпяла. И за какъв характер тогава ни говориш на всичките форумци от твоя страна???
19
0
 
1
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
до 21Мадмоазел, само дето ти описа не жена му , а себе си поради несъмнено катастрофаният ти житейски опит с мъжете.
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да, съгласен съм, че звучи надменно и един характер се гради цял живот и не може да се обясни лесно, но да не разсъждаваме върху смисъла на живота, ами да го приемем такъв какъвто е и да проявим упоритост, което не е типично българска черта. Ние бързо сменяме решенията и правим една катастрофа след друга.
17
1
 
0
 
! Отговори
Без илюзии. преди 9 години
Всичко мога САМА ***. Нямала съм характер? КО?!
16
2
 
0
 
! Отговори
Без илюзии. преди 9 години
Чикидж...опа, Атакистче, когато Мадам води диалог с господин с 23 годишен брак, моля да не ми нарушавате спокойствието и да подскачате с малката си карабинка. Опитвам се да разбера какво означава женицата му да има характер. Така че,... тишината да се чува.
15
1
 
0
 
! Отговори
Без илюзии. преди 9 години
Марулята, ако Вие си пишете сам или сама със себе си, аз нямам нужда от подобни игри. Познавам се достатъчно добре, че да трябва да се преоткривам по подобен начин. Ясна ли съм?
14
0
 
1
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
до 12Мадам, ти акъл имаш ли у тази камбана служеща ти за глава? Кой те кара да търпиш нерешителността на мъжа до себе си? Кой те кара да си гладна, мадам? Толкова ли си саката, че сама не можеш да се изхранваш, че чакаш на мъжа до себе си?Толкова ли си смотана да търпиш да те бият или да ти упражняват психически тормоз? Една жена с характер не би го позволила нито едно от тези неща, защото една жена с характер само да усети, че оня кавал има тези качества у себе си, се разкарва от него ВЕДНАГА
13
1
 
0
 
! Отговори
Без илюзии. преди 9 години
Задавам *** въпрос за любовниците ви, господине, защото явно не може с едно просто изречение да обясните какво означава "трябва характер, за да не бъде напусната" една жена. Обяснете. Какво означава това? Какво търпи жена Ви, че е проявила характер?