Навици, които пречат на щастието

Сравнявате се с другите
26 ное 2014 22:15, Михаела Лазарова
7
Навици, които пречат на щастието
Снимка: photl.com

Навиците са част от живота на всеки. Добрите навици правят живота по-красив, карат ни да действаме мотивирано и да имаме положителен поглед към света. Обратно на тях лошите навици действат срещу нас самите. Вижте кои навици ни карат да се чувстваме нещастни. 

Постоянно се обиждате от мнението на хората за вас 

Не забравяйте, че винаги ще има хора, които ще ви критикуват и ще се опитват да ви „свалят на земята“. От друга страна, често приемаме критиката като словесна обида. Градивната критика може да има положителен и оздравителен ефект. 

Добре е да се научите да правите разлика между двата вида критика. Когато някой има мнение за вас, което не ви допада, опитайте да овладеете емоциите си и по възможност не го приемайте лично. Обмислете добре ситуацията, ако сте сгрешили, вземете поука и продължете напред. 

Заобиколени сте от отрицателни енергийни източници 

Те могат да бъдат в лицето на колега, мястото, на което работите, нещо в дома ви, дори близък приятел или роднина. В забързаното ежедневие често игнорираме отрицателните енергийни източници. 

Но не бива да забравяме, че понякога те се оказват причина за нашето страдание. Помислете какво бихте искали да промените във вашето ежедневие? Запишете желанията си на лист хартия и още от днес започнете да правите стъпки, които ще ви доведат до тяхното изпълнение. 

Отървете се от „токсичните“ хора във вашия живот, ако трябва сменете работата си. Търсете хора, места, книги и събития, които ви действат вдъхновяващо, позитивно и ви карат да се движите напред.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: щастиекариераживот
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Tochno taka hich da ve dreme kakvo misliat drugite za vas! vaznoto e vie da si se haresvate,zatova ste na tova deredze
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мисля, че има малка разлика, но съществена между самодоволство и самочувствие. Ако си доволен от себе си, може да си да си монах или джихадист, ти си щастлив с това което си.
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
1 Това е ясно и действа по закона за привличането.
1
4
 
3
 
! Отговори
Бат Фильо преди 9 години
До голяма степен щастието е самодоволност и зависи от теб, а не от външни показатели.