Какво да облечете на интервю за работа?

Кои са цветовете, които ще ви донесат успех
28 ное 2014 18:47, Теодора Драгоева
8
Какво да облечете на интервю за работа?
Снимка: outnow.ch

Ако след дълго търсене най-накрая успеете да минете първия етап от изпращане на CV и мотивационно писмо, мечтаната работа ви се вижда на една ръка разстояние.

Предстоящата ви първа среща с евентуалния работодател внася смесени чувства – увереност, притеснение, самочувствие и понякога дори паника.

По никакъв начин не подценявайте селекцията на дрехи за важното събитие. Каквото и да си говорим, първото впечатление до голяма степен се определя от добрия външен вид, подчертано внимание към детайла и демонстриране на стил и вкус.

Има хора, които подсъзнателно ще преценят дали сте годни за работата след първата минута, в която ви видят, и дори и да се справите блестящо на самото интервю, първоначалната нагласа може да ви изиграе лоша шега.
За да минете визуалните критерии, има някои установени правила, които да ви донесат успех. Определени цветове са утвърдени с определен заряд, който носят, и могат да променят виждането на човека срещу вас за минути. Кои са те, вижте сами.

Синьо
Добре подбраният тъмносин цвят държи челното място в класациите за най-подходящи нюанси при интервю за работа. Този нюанс създава впечатление, че може да ви се гласува доверие, вдъхва увереност на човека, който го носи, и според изследвания дава усещане на интервюиращия, че следите всяка една негова дума и приемате какво ви се казва. Носещите синьо са отборни играчи и са много креативни при работа с екип.

Кафяво
Стойте далеч от кафявата гама при интервюта за работа, тъй като е по-скоро да ви възприемат като твърде обикновени и дори старомодни. Независимо че е част от топлите цветове, възможно е да създадете усещане за интроверт вместо за модерен. От друга страна обаче, комбинациите между кафяво и други цветове означават, че добавяте топлина и сигурност, което със сигурност ще се възприеме положително от човека срещу вас.
 

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Nedko преди 9 години
Все пак сме в България
1
0
 
4
 
! Отговори
ПОРНОГРАФИЯ преди 9 години
Всичко в тази система е пълна порнография- в буквалния и преносния смисъл !