Причини за поява на високо кръвно налягане

Наследственост и постоянното пиене на лекарства са сред тях
Обновена: 28 ное 2014 21:10 | 28 ное 2014 21:10, Михаела Лазарова
17
Причини за поява на високо кръвно налягане
Снимка: photl.com

Сърдечносъдовите заболявания са сред най-мащабните в цял свят. Милиони хора страдат от някакъв вид заболяване на сърдечносъдовата система. Отново милиони са претърпелите инфаркт – някои смъртоносен, други не, но с последици. 

Високото кръвно налягане също е бич, който поразява вече все повече млади хора. То е основна причина за поява на остри състояния, включително инфаркт. Ако не бъде третирано навреме и адекватно, може да доведе до сериозни мащабни увреждания на органите и тъканите, и в крайна сметка – смърт. 

Причините са много, но ние ще ви представим най-често срещаните от тях. Запознавайки се с предразположеностите към хипертонията, можете да спомогнете за собственото си предпазване от нея, както и произтичащите от нея заболявания и състояния. 

Възраст 

Причина №1 за поява на високо кръвно налягане може да е възрастта. Шансът да станете жертва на хипертонията е много по-висок при възрастните хора. Рискът се увеличава допълнително, ако има наличие на втвърдяване на артериалните стени. 

Наследственост 

Ако във фамилната ви анамнеза присъстват един или повече случаи на повишено артериално налягане, това може да предполага риск и за вас. Притеснително е, защото наследствените форми на хипертония могат да дадат проявления още в юношеска или млада възраст.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
При вида на такава докторка , моето кръвно ще скочи за част от секундата
13
0
 
18
 
! Отговори
Развеселен преди 9 години
Лекарите на лекуват болестта,а само я поддържат за да могат фармацевтичните компании да си пълнят джобовете.Част от парите се дават на лекарите за да предписват съответните лекарства.Параграф 22.
12
0
 
18
 
! Отговори
Дядо Гошо преди 9 години
Все по-вече хора пият "лекарства" и все по болни ,бедни и с патерици /бастуни/ и най лошото,че децата търсещи помощ по медиите също се увеличава...ЖАЛКО ЗА НАЦИЯТА ...Всеки е в някакъв стрес отживота. ДО КОГА ????
11
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен"Много ще търсим Бай Тошо, но уви.... !' Може би форумите не са представителна извадка,но докато има хора които жадуват робство ...няма вероятност да тръгнем нагоре.."предназначението на училището е да избере онези 2% които дърпат равитието напред и да научи останалите 98% да не пречат..у нас,не сме успели нито с първото нито с второто...
10
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Причината се нарича стрес и много хора в Германия взимат 2500Е пенсия и не това е единственото важно, никой там не живее в такъв стрес и не чувства заплаха за живота и оцеляването си ежеминутно. Българин в Германия може да не взима 2500 и едва ли се чувства толкова добре. Но геманците и никой в Европа не живее в страх и ужас от всичко и от всички около себе си.
9
1
 
19
 
! Отговори
до 4 дунавски преди 9 години
кой ти каза , че пенсионерите в Германия вземат 2500 евро?. Може би някои пенсионирани политици да вземат тези пари, но болшинството могат само да мечтаят за такива. *** там и поговори с пенсионери и после пак пиши. Говорил съм с много хора , зная колко е нормалната пенсия в Германия но няма да я пеша защота ще ме обвинят в анти-евро-атлантизъм
8
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Дедо МъдиМного ще търсим Бай Тошо, но уви.... !
7
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
все си мисля, че докторите трябва да учат малко и хидравлика. когато човек има камъни бъбреците - 100% има кръвно! когато е затлъстял - 100% има кръвно. Когато в кръвоносните съдове е затлачено с холестерол - 100% кръвно. Сърцето е просто мускул. разберете го! всеки мускул може да получи хипертрофия рано или късно. СПОРТУВАЙТЕ ПОСТОЯННО, ПИЙТЕ ЧИСТА ВОДА, ХРАНЕТЕ СЕ ЗДРАВОСЛОВНО! ПРАВЕТЕ МНОГО ЛЮБОВ!
6
3
 
14
 
! Отговори
фдсф преди 9 години
Ми една от причините е да плюскаш тонове свинско + сладкиши на воля. Бе то немаше ли една "програма" наречена гугал? Малко рисърч батьовци, два часа отнема, не е трудно.
5
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До дунавскиДемографски погледнато в Германия ще има повече джихадисти от колкото у нас !Демек ще им се вдига кръвното и ще им посягат с ятагана на каротидна артерия т.н. Ходи да живееш там !
4
18
 
30
 
! Отговори
дунавски преди 9 години
те затова немските пенсионери живеят до 85 год.,вземат 2500 евро пенсия и обикалят целия свят.Защото не са и чували за правешкия изверг и не са яли кучешка радост и камчия.Не са се друсали и на Москвич ,но това е друга тема.
3
1
 
23
 
! Отговори
КРУМЧО преди 9 години
ДЕМАГОГИЯТА И БЕЗХАБЕРИЕТО Е НАЙ СТРАШНОТО СРЕДСТВО ЗА ПОЯВАТА НА ВИСОКО КРЪВНО ! ДОКАЗАНО Е , ПРЕДИ ЕДНА ГОДИНА И ПОЛОВИНА !
2
5
 
45
 
! Отговори
Дедо Мъди преди 9 години
Когато беше жив Бай Тошо възрастните бяха ок !Сега ядеш *** от немската бакалия и отиваш у гробищата...
1
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Усмихната тъща?