Основни правила на бизнес общуването

Научете се как да се ръкувате
Обновена: 15 дек 2014 22:14 | 15 дек 2014 22:13, Михаела Лазарова
6
Основни правила на бизнес общуването
Снимка: photl.com

Замисляли ли сте се как се държите по време на бизнес среща или когато комуникирате с ваши колеги? Позата на тялото, изражението на лицето, както и останалите физически движения са решаващи за успеха на вашата комуникация на всички нива. Споделяме няколко основни правила при бизнес общуването, които е добре да овладеете. 

Поддържайте контакт с очите 

По време на служебен разговор с колега или бизнес партньори е важно да покажете, че сте част от разговора. Поддържането на последователен зрителен контакт със събеседниците ви успоредно с кимане от време на време, демонстрира повишено внимание, уважение към тях. 

Дръжте дланите надолу 

Езикът на тялото може да изиграе важна роля по време на служебна среща. Ако срещата се провежда в заседателна зала, обикновено пред себе си имате химикалка и тефтер за записки и други необходими документи. 

Седете добре изправени на стола, ръцете поставете пред себе си с длани, обърнати към масата. Обърнатите длани по време на бизнес срещи създават усещане за лидерство и власт в отсрещната страна.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: успехкариеранаука
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе къде го видятхте тоя бизнес бе !!!?? Направете първо да има бизнес после ще мислим как се общува, бунаци с бунаци !!!
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще се държиш, така и ще си пълен провал.С ръцете, зад гърба.Контакта с очите е задължителен.Това означава, че удоволствие за вас да водите този разговор,уважение и прочие.Усмивката е задължителна.И позицията на тялото.
3
4
 
1
 
! Отговори
Дедо Мъди преди 9 години
Сутрешните срещи са изнервящи ! За това направете среща в 14:30.Обядвайте обилно хапнете си люто за настроение и чесън за здраве !Оригвайте се носово и тихичко. Бъркайте си в носа бавно без резки движения което е лидерско !Драпайте си шмайзера с обърнати длани а когато положението стане сконфузно кажете на събеседника ,че имате Smith & Wesson 500 и му кажете да не се държи като *** от учебниците за либерасти а да определяте по-бързо изгодна за вас рамка на бъдещия ви бизнес!
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не сядайте фронтално към събеседника ,1а леко извъртете стола си.Така не сте в конфронтираща позиция,дори разговора да бъде твърде тежък.
1
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ръцете зад гърба да видят че сте послушко и гледайки ги в очите с влажен кравешки поглед вие сте достойни за Брюксел.