Двойните стандарти, пред които жените са изправени

Досадните неща, за които съдят само представителките на нежния пол
21 дек 2014 13:58, Теодора Драгоева
21
Двойните стандарти, пред които жените са изправени
Снимка: outnow.ch

С всяка изминала година феминизмът все повече се разраства и все повече жени успяват да се „изравняват“ с мъжете. Въпреки това, докато дойде времето за пълно равенство между половете, ще минат още много години. Все още съществуват двойни стандарти по отношение на нежния и силния пол.

Една жена може да се сблъска с тези двойни стандарти всекидневно, а защо не и по няколко пъти на ден – все пак те обхващат много области от живота на дамите. Вероятно вие самите сте ставали жертва на някои от тези двойни стандарти или казано с други думи – осъдили са ви за нещо, за което иначе не биха казали нищо, ако ставаше въпрос за мъж.

Вижте кои са най-досадните двойни стандарти, с които жените се сблъскват твърде често:

1. Многото сексуални партньори
Всички знаем каква е разпространената философия по този въпрос – един мъж с много жени е „играч“ и „мъжкар“, докато една жена с повече сексуални партньори е наричана с доста нецензурни думи, които определено не бихме искали да споменаваме. Истината е, че никой не може да определи по какъв начин човек трябва да живее и кое е правилно, защото всеки сам преценява за себе си. Клишетата в случая са излишни.

2. Спазването на диета
Диета не е непременно лоша дума. Много жени не са наясно как да спазват диета, но за също толкова много дами това е начин да се грижат за тялото си и за здравето си. Няма нужда жените да бъдат осъждани от другите, защото искат да положат усилия да изглеждат по по-добър начин. Едва ли някой би осъдил толкова лошо някой мъж в същата ситуация.

Още по темата можете да прочетете в Тialoto.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Изправени са пред, това да работят да хранят семейство и да се грижат за всички и всеки.Обикновенно,при липса на стойностен мъж жените, искат не искат се оправят по някакъв начин.А вие си бистрете еманципацията на жените.
19
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Феминизъм, дръндрънизъм и други криворазбрани идеали ще ви затрият поколението! После защо имало депресия и нямало ценности и морал. Ей заради такива простотии като горните!
18
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е една от темите, които много медразнят в днешно време, защото тук наделяват разни популистки и нелогични изказвания. На хубавите позиции се тъпчат жените и реват за равенство, че дори политиците наложиха женски квоти, ами за мините някой нещо да каже? Защо там не наложите квоти? Има области в които жените са по-добри и такива в които мъжете са по-добри, защото мислим различно!!! Колкото повече една жена се опитва да се изравнява с мъжа, тя става мъж и обратното! Борим се срещу природата си
17
1
 
3
 
! Отговори
v преди 9 години
До младенВеднага ще ти отговоря,защото не сте направили условия подходящи за жените за да работят,а това включва да не ги тормозите, изнудвате и принуждавате там. А вие го правите, ами пак питайте тогава, защо да плащате сметките...
16
2
 
3
 
! Отговори
v преди 9 години
Това за мъжкото ходене е пълен абсурд, нали пак жени ще навиват не отиват при трети вид? Освен това ако не беше така сега жените нямаше да правят напук,нарочно да правят бройки. Да не говорим,че така се създава идеална почва за психически, икономически,социален тормоз, физическо насилие над жените, които трябва да се защитават сами срещу мъжете, които са възпитават,че за тях това не е грях.Не си правете илюзии-ГРЯХ е.Да не не говорим, пък отделно за рисковете,за които мъжът също е отговорен.
15
4
 
2
 
! Отговори
младен преди 9 години
"С всяка изминала година феминизмът все повече се разраства и все повече жени успяват да се изравняват с мъжете."Абе що в кръчмата или бара като дойде сметката жените не искат тогава да бъдат равни ами им допада да са нежният пол?
14
5
 
2
 
! Отговори
женско преди 9 години
Изненада! Когато пиша с женско наименование на ника, получавам 2-но повече минуси, отколкото когато пиша с мъжко или се изразявам в ед.ч. мъжки род. Дали не е заради 2-ните стандарти?
13
1
 
5
 
! Отговори
бай уй преди 9 години
Заради тия еманципации и феминизми е пълно със сами момичета и жени. Мъжът и жената трябва да си помагат, а не да се състезават. Иначе ще си останат с кучетата и котките. Явлението е масово, което е плашещо.
12
3
 
5
 
! Отговори
stealt преди 9 години
Това не са двойни стандарти.Това са различни стандарти! За биологичния вид е добре ако преуспелия самец (мъж) остави повече от гените си. Ролята на самката (жената) е да избере възможно най-добрия самец и да запази гените му за вида. Затова многото сексуални връзки са индикация за ниски критерии на избора на самката което принципно не е добре за вида като цяло. Това е на най-ниско, "маймунско" ниво ,но то определя сигурно 90% от ежедневното ни поведение.Затова и практически навсякъде, във всички
11
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дори и да ти пишат в интернет.Това означава ли,че с всеки,който се запознае и пише прави секс?
10
9
 
3
 
! Отговори
fyzfhz преди 9 години
Вместо да се пишат подобни глупости напомняйте на жените по-често , че са жени и да не забравят еволюционно отреденото им място. Само тогава ще спечелят. С мъжете няма смисъл се изравняват. Мъже няма да станат. А относно партньорите и техния брой - няма нужда от много философстване. То си е абсолютен факт.
9
1
 
8
 
! Отговори
до 8 преди 9 години
Е па не е ли така?Направи следния експеримент: регистрирай се в сайт за запознанства или файсбук,като жена и мъж(средна външност).След една седмица виж колко хора ще са ти писали на двата профила.Мога да се обзаложа,че поне съотношението ще е 90:10 да не е и по-голямо.
8
10
 
6
 
! Отговори
Развеселена преди 9 години
Всички знаят кой е слабият пол-мъжете.
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В повечето случаи хората,като видят чаровна или хубава жена веднага първото нещо,което асоцират.Тази Жена има много мъже.
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Супер, мъжа гледа бебето, Жената ходи на работа! Yes!Дай Боже всеки му такъв мъж.
5
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Феминизъм? Еманципация? Те искат равни права, само когато става дума за права, когато говорим за задължения - веднага се првръщат в "слабия пол". Смех/цирк.
4
8
 
23
 
! Отговори
контра преди 9 години
Добре де, някой някъде чул ли е мъж да направи изцепка като, например, онази на южнокорейската кифла, дето върна самолета?Истина е, че има двойни стандарти, но често те са в полза на жените. На тях по-лесно им се прощава, а и често биват назначавани на хубава работа само заради екстериорни качества!
3
8
 
18
 
! Отговори
до коментар 3 преди 9 години
Правят се,понеже са си вкарали филма,че вече нямало мъже и видиш ли трябвало да поемат лидерската позиция в екипа примерно на работа.А работния процес си върви,ние мъжете си работим като добре смазана машина,но не ...жена и спокойствие ? Боже мой къде видяхте това чудо ? То си я човърка да вика и прави истерични скандали,без да се замисля.Ако мислеха преди да бълват измислици и да изглеждат смешни ...ехеее ...
2
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Общо взето е вярно. Само за едно се питам - не им ли омръзна на повечето жени да говорят за еманципация и кариера? И да се правят на мъже?
1
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Свободното поведение е нежелано и за двата пола НО. Има една съществена разлика. Ако кръшне мъжа, той може да вкара някаква болест в семейството. Ако кръшне жената обаче, освен всичко друго, може да вкара и чужди гени. На колегата например.