Никога не казвайте това на дъщеря си!

"Ако ядеш това, ще напълнееш!"
22 дек 2014 22:43, Михаела Лазарова
6
Никога не казвайте това на дъщеря си!
Снимка: photl.com

Трудните разговори с децата са неизменен момент от израстването. В много случаи родителите трябва да са много внимателни с думите си, защото детският ум е деликатен и лесно може да бъде насочен в грешната посока. 

Малките момичета са крехки, особено в училищната и гимназиалната възраст. В този период са склонни да се вглеждат прекалено във външния си вид, което крие рискове от залитане в опасни посоки, например анорексията, булимията, скандалното облекло и т. н. 

Затова, майки, бъдете внимателни с възпитателните си методи и вижте какво не трябва да казвате на дъщерите си? 

„Това няма ли да те направи дебела?“ 

Може би най-разпространената причина за несигурност в себе си е външността при момичетата. В училищната възраст малките момичета искат да бъдат харесвани, да изглеждат добре и най-вече – да са слаби като идолите си от поп сцената и киното. 

За да избегнете риска от залитане към анорексия, булимия, ниска самооценка и дълбока депресия, не е добре да бъдете толкова директни, говорейки на тази тема. 

„Наистина ли ще облечеш това?“ 

Можете да намалите критичния тон. Подходете с примери. Не реагирайте прекалено остро. Обяснете на малкото си момиченце разликата в облеклото за определени поводи. 

Ако ви се струва, че детето избира неподходящи дрехи за определени случаи, намерете начин да разясните кога какво е редно да се носи. Например в ежедневието не е подходящ тежкият грим и предизвикателното облекло, които тийнейджърките са склонни да носят.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: семействородителидеца
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вместо да казваш, най-добре показвай!Не може да се тъпчеш и да лежиш по цял ден и после да се чудиш, ама защо така това дете?
1
18
 
38
 
! Отговори
ЦК на либерастите преди 9 години
Мили родители къде къде е по-здравословно децата ви да развиват анорексия и булимия от колкото да станат слончета с болни сърца от храната в немските бакалии !