Защо трябва да спрете да се държите обсебващо

Такова поведение може да пречи на връзките и приятелствата ви
22 дек 2014 23:00, Теодора Драгоева
2
Защо трябва да спрете да се държите обсебващо
Снимка: outnow.ch

Без значение дали става въпрос за любовна връзка, или за приятелство, обсебващите хора могат да съсипят всяка важна връзка в живота си. Тези индивиди имат навика да проявяват силните чувства към любимите си хора, прекрачвайки тънката граница от нормалното към досадното.

Те имат нужда да контролират близките си, да прекарват цялото си време с тях, да знаят всичко за тях и в даден момент стават отегчителни и неприятни.

За вашето лично щастие е много важно да спрете да се държите обсебващо с близките си (ако това е така) и да ги оставяте да дишат свободно.

Ето и няколко полезни съвета по темата:

1. Опитайте се да не се тревожите за глупости.

Обсебващите хора като цяло имат навика да се тревожат за глупости, а тревожността често се свързва с депресия и стрес. Ако усещате, че страдате от безпокойство, с което напрягате и близките си хора, трябва да помислите как да се отърсите от този стрес. Научете някои техники за релаксация и ги практикувайте ежедневно в продължение на най-малко двадесет минути. Също така спортувайте по-редовно и се разхождайте сред природата, тъй като е доказано, че физическата активност намалява нивата на стрес.

2. Общувайте с повече хора.

За да спрете да се държите твърде обсебващо с близките си, трябва да разширите своята социална мрежа от контакти. С колкото повече хора общувате в ежедневието си, толкова по-малко време ще имате да контролирате хората, които обичате. Намерете си нови хобита и приятели или потърсете контакт със старите си приятели.

3. Започнете да цените повече времето, което прекарвате сами със себе си.

Много хора не обичат да прекарват времето си сами, затова започват да обсебват хората около себе си с присъствието си, което е много досадно. Научете се да цените самотата и да ѝ се наслаждавате пълноценно. Можете да използвате времето си, когато сте сами за много полезни неща, като четене, учене, спорт и т. н. Това е една чудесна възможност да опознаете себе си по-добре.

Още по темата можете да прочетете в Тialoto.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво прави тази юрдечка на смиката?
1
1
 
1
 
! Отговори
Тъпак от Бистрица преди 9 години
Е какво му е толкова обсебващото на бой , ***не и сръбска музика?