Защо упоритата ви работа не ви носи пари и успех

5 причини защо се скъсвате от усилия, но без резултати
22 дек 2014 21:14, Теодора Драгоева
11
Защо упоритата ви работа не ви носи пари и успех
Снимка: outnow.ch

Да бъдеш финансово осигурен, независим и стабилен е мечтата на повечето хора, но малцина я постигат. Ако сте един от тях и мечтаете да забогатеете, но така и не постигате целта си, тогава вероятно има няколко причини, които държат успеха на разстояние от вас.

За съжаление, много хора не са наясно с пречките, които стоят на пътя им към успешната кариера, въпреки че са убедени, че се скъсват от работа. Понякога тези препятствия са доста неочаквани и човек просто не се сеща, че тези неща му пречат.

А ето и пет от тях:

1. Нямате стратегия за успех.

За много хора една от най-големите пречки към забогатяването се крие в липсата на правилна стратегия към целта. Дори да сте перфектният служител, вие може никога да не получите повишение или увеличение на заплатата, ако професията ви не го позволява или ако си седите в една и съща компания с години. Пътят към забогатяването включва поемането на рискове, разширяването на перспективите и гледните точки (за начините на печелене на пари) и др. Служителите рядко могат да забогатеят кой знае колко много, освен ако не са на поста изпълнителен директор. Ако искате повече пари в банковата си сметка, трябва да започнете свой бизнес и да го направите успешен. Трябва ви план за действие в тази насока.

2. Не разполагате с ментор.

Наставникът в кариерата може да бъде вашият ключ към намирането на желания успех (ако нямате такъв). Когато човек получи помощ в работата си от професионалист в дадена сфера, той получава и по-голямо вдъхновение, и повече знания, и като цяло някой му показва правилния път наготово, което е страхотен бонус. Затова гледайте да се обграждате с хора, които могат да са ви от полза в кариерата.

Още по темата можете да прочетете в Тialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И шесто:Нямаш вуйчо владика - това в Бг е много важно!
8
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като цяло бг работодателите са мутри от прехода и разни ченгета-те са свикнали да взимат,да не плащат,да бачкаш двойно на това което получаваш,да нямаш ефективна работна среда,да прецакат някого и тн.За това малкия и среден бизнес няма как да просперира в подобна бизнес среда.
7
0
 
15
 
! Отговори
непукист преди 9 години
По света не знам как ,но у нас от работа няма опасност да забогатееш най-многото да не останеш гладен.У нас се печели от "коректно" спечелени обществени поръчки,от "платено" ДДС и редица други законообразни проекти и трикове "незабелязани" от контролните органи.На всичко това май му викат корупция по високите етажи.
6
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 5Кой тио е казал че ако аз кажа на моят шеф да ми увеличи заплатата, няма да ме уволнои? 100% съм сигурен, че ще ме уволни по много мазен начин....проточване във времето с мръсни прийоми. Кой си ти, че да искаш увеличение на заплатата? Ако си мислиш, че трябва да ти се увеличи заплатата , напусни тази работа и намери друга с по-голямо заплащане.Ганьоооо, самото искане да ти се уве;личи заплата е Ганьовско и изглежда жалко.
5
1
 
9
 
! Отговори
2 до 4 преди 9 години
Ти хубаво,ама я ела в малкия град 'дето нямаш алтернатива и шефа ти се разполага като дерибей.Не дава никой нищо да му каже.Стане ли дума за пари-вънка.Ако го съдиш-веднага от нищото излизат едни много добре фалшифицирани документи,че си си взел всичко ,което ти се полага.Ела тук и работи в такава атмосфера да те видим толкова ли ще си ербап.И така са десетки хиляди българи.
4
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 2Виж сега- моят щеф ми каза- аз мога да назнача двойно повече работници, но вие работите на час. Искате да имате двойно по-малко часове или да бачкате здраво, но да имате стабилни заплати от по хилядарка???Така ни попита веднъж и повече не сме искали да задава този въпрос.като те мързи- стой си охрана за 500 кинта някъде.
3
1
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
за съжаление статията е вярна - светът, в който живеем и ще живеем е такъвПарица е царица и начините за постигането са тези, ужасно звучи
2
2
 
8
 
! Отговори
А защо ли ? преди 9 години
Защото частника гледа двама мовека да вършат работа за петима и да им дава почти една пълна заплата.А иначе децата му пазаруват за по 5-600 лева всеки ден.Ама иначе няма пари за заплати.
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сандра Бълок е прекрасна!