Ароматни масла, подходящи за празничната трапеза

За повече уют
25 дек 2014 20:00, Михаела Лазарова
0
Ароматни масла, подходящи за празничната трапеза
Снимка: photl.com

Коледа е времето, в което развихряме въображението си, творейки най-различни декорации, специално изработени за нашия дом. След като сме украсили, очакването на топлите семейни вечери около коледното дърво, коледната трапеза и размяната на подаръците са най-приятните моменти, които чакаме цяла година. 

Коледата има много аромати. Вкусните традиционни гозби изпълват целия дом, коледното дръвче ухае на борови иглички. Ароматите са едни от главните „виновници“ за доброто настроение. Приятните ухания предизвикват положителни емоции и създават уютна атмосфера. 

Хубавите миризми могат да бъдат и „терапевти“. Ароматерапията отдавна се практикува като силно средство срещу стреса, като начин да направим атмосферата по-приятна и да се отпуснем. 

Затова е добре да има ароматни свещи на празничната трапеза. Кои етерични масла са най-подходящи за коледната и новогодишната атмосфера? 

Етерично масло от борови иглички 

Какво ако не боровите иглички би донесло чудесно коледно настроение? Наситената есенциална миризма на борови иглички е много подходяща за празничната трапеза. Те са идеални за ароматни свещи, които да мъждукат уютно между празничните блюда.

Ако пък не сте почитатели на свещите, винаги можете да разпръснете напоени с етерично масло памучни тампони измежду коледната украса в дома. Така от всякъде ще лъха приятен аромат.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари