Необикновени коледни традиции по света

В Естония на Бъдни вечер ходят на сауна
25 дек 2014 21:09, Михаела Лазарова
1
Необикновени коледни традиции по света
Снимка: photl.com

Винаги свързваме Коледа с празнични трапези, песни, подаръци, веселие. Има още толкова неща, които допринасят за честването на Рождество Христово. Във всяко кътче на земята, където се почита този празник, има различни традиции, някои от които са и необичайни. Споделяме някои от тях. 

Франция 

Във Франция децата вярват, че подаръците се носят от Пер Ноел. Затова преди сън те поставят обувките си пред камината, за да може техният Дядо Коледа да ги напълни с подаръци. Също се вярва, че Пер Ноел закача на коледното дърво играчки, плодове и ядки. 

Австралия 

Далеч от мразовитото време, под слънчевите лъчи, със скутер или върху сърф, се забавлява австралийският Санта Клаус. Температурата през декември там е около 25-28 градуса, което прави времето идеално и за каране на ролери покрай плажната ивица по време на коледните празници. 

Индия 

Населението на Индия е главно от хиндуисти и мюсюлмани, но тези, които са християни (около 2,3% от населението) и празнуват Коледа, не украсяват иглолистно дърво. За празниците с играчки се закичват бананово или дърво на манго. Домовете също се украсяват често с листа от тези дървета.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
8
 
2
 
! Отговори
Ястреб Великолепний преди 9 години
А при нас от векове правиме едни опити