Важните неща, които не могат да се купят с пари

И които трябва да цените
27 дек 2014 22:08, Теодора Драгоева
6
Важните неща, които не могат да се купят с пари
Снимка: outnow.ch

Казват, че най-важните неща в живота не могат да бъдат купени с пари. И са абсолютно прави.
Разбира се, всеки човек трябва да се стреми към материална осигуреност, защото по този начин е устроен светът, в който живеем. Но не на всяка цена.

Хората трябва да правят разлика между паричната стойност на нещо и неговата истинска стойност – тъй като само така може да отворят очите си за истинските неща в живота.

Ето и кои са хубавите неща, които не могат да бъдат купени с пари и които трябва да оценявате по достойнство:

Истинското приятелство

Натъртваме на истинското, защото човек може да има много „приятели“, които да му бъдат такива заради някакви изгоди – в много случаи парични. Истинското приятелство обаче е едно от най-ценните неща, които човек може да притежава. Взаимоотношенията, основани на уважение и обич, не могат да бъдат купени с пари. Те се чувстват, те се усещат. Приятелите са подкрепата, която не ви дава да паднете в трудните моменти.

Семейните връзки

Колкото и да се карате със семейството си и своите роднини, те са изключително ценно нещо, което човек не може да си купи дори с милиони. Близките хора са тези, които ще бъдат до вас, когато си мислите, че светът се стоварва върху плещите ви и се чувствате абсолютно безсилни. Вашите родители, брат или сестра никога няма да ви изоставят и винаги ще ви подкрепят – точно като истинските приятели. Дори не трябва да се забравя, че приятелите идват и си отиват, а семейството винаги остава. То е гаранцията ви, че никога няма да се почувствате самотни.

Доброто здраве

Тъжната истина е, че когато човек има здравословен проблем и разполага с много пари, има много по-голяма вероятност да оздравее, отколкото човек, който не разполага с такива финансови възможности. Но пък нито милионите, нито милиардите на някого могат да се сравнят с доброто здраве на който и да е човек на тази планета. Защото то не може да бъде купено с пари. Не забравяйте да се грижите за своето тяло, да се храните здравословно, да спортувате и да се преглеждате редовно.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До аЖените също не падат по-долу относно изневерите... Така, че с всеки е различно... Каквото му е отредила съдбата и късмета...
2
3
 
10
 
! Отговори
а преди 9 години
в България никой не цени семейните ценности ,мъжете иозневеряват на жените си винаги и при всеки случай ,нищо не ги спира -нито дом ,нито деца нито съпруга ,какво че си му отдала 30 години от живота си ,какво че си била безупречна майка и домакиня ,какво,че си допринесла за закупуването и управлението на семейната собственост,какво от това че си поддържана жена,той търси нещо друго защото е на 55 и това се превръща в спорт,няма скрупули ,няма угризения..
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
такива неща са унищожени от алчна *** убити са характери морали довериея