Защо празниците стават по-малко вълнуващи с възрастта

Няколко причини, които ще „оправдаят“ промяната с времето
27 дек 2014 22:25, Теодора Драгоева
14
Защо празниците стават по-малко вълнуващи с възрастта
Снимка: outnow.ch

Може би помните как, когато сте били деца, празниците в края на годината са били любимите ви дни заедно с лятото? Тогава училището изчезва и идват само почивните дни, изпълнени с приятни емоции и много подаръци.

С течение на годините обаче тръпката от празниците се притъпява и детското вълнение избледнява. Все още изпитвате удоволствие да бъдете заедно със своето семейство, но неудобните въпроси, които ви задават всяка година, някак не са ви особено приятни.

Как и защо любимите ви празници се превърнаха в нещо толкова досадно?

Ето няколко причини, които със сигурност биха „оправдали“ факта, че празничното време в края на годината става все по-лошо с напредване на възрастта:

1. Вече не получавате големи подаръци.

Помните ли колко хубаво беше, когато „Дядо Коледа“ ви донасяше играчките, които си пожелавахте? Тези времена безвъзвратно са отминали и единственият начин да получите желания подарък, е да си го купите сами или пък да намекнете за него поне 100 пъти на половинката си.

2. Трябва да работите в дните преди и след Коледа.

Когато бяхте ученици, зимната ваканция беше една от любимите ви, тъй като включваше всички вълнуващи празници и много дни почивка. Сега обаче вече сте възрастни и имате задължения. Налага ви се да работите в дните преди и след Коледа. Някак с времетраенето на почивката се убива и тръпката от нея.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
3
 
! Отговори
чико преди 9 години
Какъв е този дядо коледа? коледа е от женски род.
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Освен това, когато ти организираш целия празник, накрая не ти остават много сили и настроение да му се радваш.
7
1
 
3
 
! Отговори
до номер 7 преди 9 години
Може би имаш предвид нашето коледуване, което НЯМА НИЩО ОБЩО с англосаксонската традиция за Дядо Коледа, за което се говори в "статията". Нашето коледуване е свързано с езическата богиня Колада, и ти, щом си бил коледар, би трябвало да знаеш това... Успешна Нова година!
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЗАЩОТО КАТО ПОРАСНЕ ЧОВЕК РАЗБИРА ЧЕ НЕ ВСИЧКО КОЕТО ХВЪРЧИ СЕ ЯДЕ.
5
4
 
6
 
! Отговори
do nomer 5 преди 9 години
е как да не помниш коледа бе приятел...и как не се празнуваше коледа,4е ние в нашето село по коледа коледувахме..ходихме от къща на къща и пеехме коледарски песни,даже да отбележа преди сякаш беше по хубава коледата ...а ти ми приказваш 4е не се е празнувала,и тези коледарски песни си ги знам от едно време
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
не сте прави, - с такова русо като от филма, хич няма да са ми(ни) скучни празниците.
3
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Авторке", когато преписваш от чужди сайтове, не е лошо да си направиш труда /след като се подписваш с името си, де/ да адаптираш поне малко текста към бг реалностите... Например, няма как да помним "колко хубаво бе, когато Дядо Коледа носеше играчките", просто защото тогава нямаше Дядо Коледа, а по Коледа... изобщо не се празнуваше. Хайде, хаирлия да ти е Новата година!
2
4
 
12
 
! Отговори
Шаран -БГ преди 9 години
Всичко е строго индивидуално!Когато още на 5 години разбереш, че комшията или леля Мара в детската градина е Дядо Мраз и си видял, че даряваните подаръци преди това тайно са ги носили родителите, когато понататък в живота ти се налага /или ти си си налагал/ да работиш почти по всички празници... Как ще приемеш празник, когато си 60 годишен? За теб ще бъде ДЕН ОБИКНОВЕН ! Ще гледаш суетата на хората и ще се чудиш на тяхната глупост! И ще си търсиш още работа или някакво занимание.... Без скука!
1
0
 
12
 
! Отговори
Търпиш, къде ще идеш преди 9 години
С годините се очертава онзи кръг от хора, с които човек по неволя прекарва празниците си. Някои от роднините и някои от семействата на най-близките приятели не са точно онези индивиди, с които му е най-приятно да общува - или са му досадни, или са му неприятни. Но няма как да ги изключи от групата на най-близките и, ще не ще, ги търпи.