Психологически бариери, които трябва да оставим в старата година

Нека любовното разочарование си отиде
Обновена: 28 дек 2014 15:11 | 28 дек 2014 15:10, Михаела Лазарова
5
Психологически бариери, които трябва да оставим в старата година
Снимка: photl.com

Казват, че голяма част от това, което ни се случва и животът, който живеем, са резултат от нашите нагласи, действия и решения, които вземаме. Доброто и лошото, което посрещаме, са резултат и от психологически бариери, които сами сме си поставили. 

С настъпването на новата 2015 година има неща, които трябва да останат в изминалите 365 дни – нашите бариери. Ето какво не бива да взимате в новата година със себе си. Бъдете успешни! 

Нека си отиде вината 

Чувството за вина няма абсолютно никаква градивна функция. Това е усещане, което поражда тъга и спира вашите мечти. Не сте длъжни да се извинявате на никого или да изпитвате вина за това, че се грижите за себе си, затова че понякога имате нужда да бъдете сами, за това, че на този етап кариерата ви е приоритет за вас и т. н. 

Нека си отиде негативното мислене 

Песимистичните мисли и негативни нагласи към всичко около вас ви държат заключени в една тъмна аура. Негативните мисли са една от най-опасните ментални бариери, които си поставяме. Затова не ги взимайте със себе си през 2015 година, а ги пуснете. 

Нека си отиде самокритиката 

Самокритиката много прилича на вината. С нея е много лесно да се премине границата. От градивна, тя може да се превърне в разрушителна за нас. Да ни направи по-малко уверени, по-малко амбициозни. Пуснете я да си иде.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
0
 
! Отговори
Марги преди 9 години
Голяма тъпотия-четиво за големи гъски!
3
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Няма негативно мислене!!! - Или мислиш, или - не.Човек трябва да изгради адекватна оценка за себе си и околна среда. С такива съвети се губи самооценка, следва загуба на самоконтрол.
2
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Момичето на снимката със жълтата тениска е много красиво!
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Михаела,изпитвам към теб възвишени чувства! Нищо, че не ме познаваш!