С какво ще трябва да се разделите преди Нова година

За да започнете 2015-а начисто
28 дек 2014 22:25, Теодора Драгоева
5
С какво ще трябва да се разделите преди Нова година
Кадър от филма "Eat Pray Love"; Снимка: outnow.ch

Обикновено малко преди настъпването на Нова година човек започва да си съставя списък с желания и цели, които трябва да му се случат и които трябва да изпълни през новите 365 дни. Повечето хора се концентрират върху това, което искат да привлекат в живота си, отколкото към това, от което трябва да се освободят.

А как може да искате нещо да дойде при вас, ако преди това не сте направили място за него? Ето защо не си пожелавайте и не си обещавайте каквото и да било, преди първо да се разделите с някои характеристики на своята личност, мислене и разбиране за света.

Ето и кои са те:

1. Разделете се с лошия си нрав. Не си позволявайте да правите нещо глупаво, само защото временно се чувствате зле.

2. Разделете се с яда си. Животът е твърде кратък, за да отравяте себе си с негативни емоции. Всъщност с яда си наказвате себе си за грешките на останалите – спрете да го правите.

3. Разделете се с идеята, че другите са по-добри от вас. Никой човек не е съвършен. Намерете вашата сила и се концентрирайте върху нея, без да се сравнявате с околните. Ако все пак го правите понякога – нека това ви служи за стимул, вместо да бъде повод за недоволство.

4. Разделете се с идеалите си с „изтекъл срок на годност“. Растежът е нещо болезнено. Промяната също. Но в крайна сметка нищо не е по-болезнено от това да стоите на място, на което вече не принадлежите.

5. Разделете се с отминалите трагедии. Не гледайте в миналото, а само се поучете от него. Няма смисъл да се притеснявате за бъдещето заради вече отминали неща.

Още по темата можете да четете в Тialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
5
 
! Отговори
БТК преди 9 години
С прасето ...
3
0
 
6
 
! Отговори
котьо преди 9 години
До 2 КомарджияНе си първия или последния, който го е постигнал това.... Препоръчвам ти започнеш да теглиш някаква част от спечеленото(напр. 10-15%)и да го даваш на хора по-нуждаещи се от теб от пари(добре е на непознати, може с СМС-и за болни деца в DMS) - аз така правя.... Така и така ще си заминат тия пари, поне да има няква полза от тях, а не само букмейкъра да кашира. И когато един ден изгубиш всичко - вътрешно ще си спокоен, че парите ти не са отишли на вятъра и ще можеш да продължиш...
2
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ама това означава коренно да промениш характера си, ако наистина реализираш всички тези съвети!Но характер се гради през първите 7 години, а после само се дооформя. Да не говорим пък, че в характера на всекиго има и черти, закодирани генетично.С други думи, съветите, дадени в статията, приличат на някаква страховита превъзпитателна план-програма - все едно че са предназначени за питомците от някое трудово-възпитателно училище от едно време!
1
2
 
9
 
! Отговори
Комарджия преди 9 години
Падам си комарджия.Залагам онлайн в един букмейкър.Инвестирал съм 2100 ? .Нито един лев не съм изтеглил.А на няколко пъти от 50 ги правех 1000 ? и не ги дърпах в картата,а ги оставях в сайта и ги губех.Тъпо нали ? Да,просто късмета го имам,но мозъка ми не работи.Не оценявам парите.Та реално съм с - 2100 за 2014-та, въпреки,че имам 14000 ? спечелени и загубени след това.Не съм готов за големия скок в живота .Поне си признавам. А Вие ?