Как да мотивирате служителите си, без да ги повишавате

5 добри съвета по темата
26 яну 2015 22:50, Теодора Драгоева
12
Как да мотивирате служителите си, без да ги повишавате
Снимка: outnow.ch

В днешно време компаниите не могат да се похвалят с голям брой ентусиазирани и супер мотивирани служители. Това е така, защото повечето хора работят, за да си плащат сметките, а не защото наистина са влюбени в работата си.

Това положение трудно може да се промени, но все пак има някои методи, които могат да помогнат на шефовете да мотивират и „енергизират“ малко повече вялите си подчинени. Тези методи дори не са свързани с увеличение на заплатата или с обещания за повишения, бонуси, придобивки и т. н.

Ето и няколко съвета по темата, които ще са ви полезни, особено ако сте на мениджърски пост:

1. Започнете още от първия им ден.

За повечето служители започването на работа на ново място е вид стрес. В началото те не познават никого, чувстват се самотни и нищожни, защото знаят, че тепърва ще бъдат наблюдавани под лупа. Този смачкан ентусиазъм от самото начало може да се превърне в навик за някои хора. Затова стимулирайте новите си служители, като ги въведете в работата и не забравяте да им благодарите, че са се присъединили към вашата компания. Опитайте се бързо да ги направите част от вашия екип – направете им визитки, покажете им къде могат да обядват, дайте им достъп до пароли, паркинг и т. н.

2. Определете тяхната роля във фирмата и им поверете отговорности.

Това наистина е жизненоважно. Така вие ще им покажете, че те са важни за вашата компания и ще им обясните как точно ще измервате напредъка им. Всички служители – и нови, и стари, обичат да са наясно с поставените им задачи, защото тогава знаят какво да очакват. Освен товаq ако имат отговорности, те ще чувстват, че тяхната роля е важна за фирмата.
 

Още по темата можете да прочетете в Тialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Че за какво ми е да ги мотивирам? Безработни бол, като не иска - да идва следващия.
9
0
 
2
 
! Отговори
Наказателят преди 9 години
От пръв поглед се вижда, че статииката е скалъпена, колкото да позапълни малко пространство в новините ! От към полезна информация - 0 ! От към оригиналност - -1! Човек, който е гледал "Вълкът на Уолстрийт" ще напише по-обзорна статия за 15 мин. ! Ако продължавате в същия дух, или ще спра да посещавам сайта ви, или ще си подам документите за журналист при вас !!!
8
0
 
9
 
! Отговори
Ентърпренър преди 9 години
Като всяка година си купувате още по-мощно и ново БМВ, а в същото време обяснявате как бизнеса е в застой и няма пари за заплати.Също си вземете и куха секретарка с големи достойнства, да ви носи кафето, и и викайте "мацко".Карайте служителите да крият пари от данъчните, и да се разписват срещу МРЗ, като им давате останалите сто лева от заплатата под масата.
7
0
 
4
 
! Отговори
партиен член преди 9 години
Хубав виц.Защо на запад като си работил в една фирма години те стимулират с вдигане на заплатата.?И защо тук не е така.?Това ми напомня на това да нахраниш гладния без да му даваш храна.
6
0
 
5
 
! Отговори
chef преди 9 години
1. Намалява се работното време от 8 на 4 часа. 2. Задължително се работи извън работно време без заплащане. 3. Нощни смени по 4-5 дни седмично. 4. Събота и неделя са работни дни. 5. Празниците са за безделници(няма празници). 6. Няма отпуски. Засега толкова. Всички работници са предоволни.
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На Запад , всяка година ти се прави оценка и ти се увеличава заплатата .Никой не ти лала празни приказки !Ако има оплакване от работата ти , трябва да дадеш писмено обяснение !Как ти виждаш какво се е случило !Така ли е в България ?
4
0
 
6
 
! Отговори
Иван Пешев преди 9 години
Тъпите преведени SEO статиина днес.бг които уж помпат трафика на тялото.бг дето изобщо не върви.
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много си ревнив! lol
2
2
 
5
 
! Отговори
Краз преди 9 години
С камшик е старо и надежно средство
1
0
 
15
 
! Отговори
собственик на сайтче преди 9 години
Пращайте им по два и тридесет на проста статия и те ще умрат от кеф,и дават всичко от себе си.