Декорирайте дома според васту шастра

Избягвайте кактуси, бодливи растения, фикуси
30 яну 2015 21:10, Михаела Лазарова
2
Декорирайте дома според васту шастра
Снимка: freeimages.com

За да имаме просперитет и щастие, важно е как ще декорираме дома си. Днес споделяме няколко кратки съвета за подредбата на дома според васту шастра – едно от най-древните учения от индийската цивилизация, датиращо отпреди 4000 години. 

То се занимава с наука за архитектурата и казва как трябва да се планира една сграда, за да донесе положителната енергия в живота. За правилното прилагане на васту техниките се е смятало, че носи мир и просперитет за много домакинства в продължение на векове. 

Историята на васту започва като правило за построяване на индуски храмове. Скоро след това се преориентира като правила за жилищни сгради, офис сгради, превозни средства, скулптура, живопис, мебели и др. 

За да имаме мир и щастие в дома, според васту трябва да спазваме определени посоки, в които да позиционираме нашите мебели. Диваните и креслата трябва да бъдат поставени в южната и западната част на стаята. 

Леглото в спалнята трябва да бъде разположено в югозападната част на стаята, като трябва да се избягват ъглите. Холната маса, масата в трапезарията и кухнята е добре да бъдат позиционирани в северозападната част на помещението. 

Ако имате работно бюро у дома, поставете го в северната или източна посока на стаята. Хубаво е в дома си да имате аквариум. За него подходящи места са северната, източна и североизточна част на стаята, тъй като това са посоките на водата. 

Не забравяйте и картините с изгрев и водопад. 

Какви цветове да изберете? 

Според васту цветове, които биха ви донесли светлина и мир в дома са светлосиньо, зелено, жълто, оранжево, розово и кремавите цветове. Оранжевото символизира гордост, амбиция и комуникация, здраве и жизненост.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
16
 
! Отговори
kama sutra преди 9 години
Аз пък ще го декорирам според Кама сутра...
1
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е, няма пък да го декорирам според васту шастра. Не ми допада, пък и не приемам заповеди.