Кои храни и напитки ни състаряват преждевременно

Забравете за колбасите!
31 яну 2015 17:53, Михаела Лазарова
29
Кои храни и напитки ни състаряват преждевременно
Снимка: photl.com

Първи бръчки по лицето. Дали слънцето, солариумът, неправилната грижа, са главни виновници за появата на фините линии? Със сигурност те оказват негативен ефект върху младостта ни, но има определени храни и напитки, които консумираме всекидневно и въпреки че са вкусни, те ни карат да остаряваме преждевременно. Вижте някои от тях. 

Захар 

Ако подслаждате напитките си със захар или често хапвате сладкиши, знайте, че едни от най-любимите ви лакомства със сигурност оказват негативно влияние върху вашата младост. Когато в организма ви има излишък на захар, той атакува колагена. Така кожата губи своята еластичност, устойчивост, изглежда вяла и по-бързо се появяват фини бръчки. 

Трансмазнините 

Присъстват в чипсовете, снаксовете, в колбасите, консервите, бързите закуски, хамбургерите. Подобно на захарта, излишните трансмазнини правят кожата да изглежда зле. Трансмазнините запушват и втвърдяват артериите и по-малките кръвоносни съдове, което прави кожата да изглежда стара. 

Когато кръвообращението е нарушено, до кожните клетки не достигат достатъчно хранителни елементи и кислород и това я прави да изглежда зле. 

Алкохол 

Няколко от любимите ви коктейли, уиски или водка съвсем не са безобидни. Алкохолът има способността да дехидратира организма. Дехидратацията е най-големия враг на кожата и с течение на времето разрушава нейната структура и младост. Освен това редовната консумация на алкохолни напитки ще ви кара да изглеждате и подпухнали.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
5
 
! Отговори
Ставри преди 9 години
За съжаление не можем да избегнем неизбежното,но в наши ръце е да удължим живота си. Истината е : умереност във всичко.Злоупотребата винаги вреди.
15
1
 
8
 
! Отговори
444 преди 9 години
Поредната порция глупости, дай да не ядем нищо, по цял ден само ни облъчвате със щуротии
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
всичко в моловете е изкуствено
13
1
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
откакто показаха по тв онова 20 год ирландско месо не употребявам месориба и от времена време пиле каквото и да ядем въздухът и водата плюсогромния стрес си оказват влияние върхукожата
12
0
 
10
 
! Отговори
льжата преди 9 години
До 13.Истината я казваш точно.Аз сьм малко по вьзрастен от теб.От много години си пийвам и хапвам и не се гледам за манекен.Благодаря Богу,икосата ми е по буйна от младите, а и брьчките са нормални.Зв това казвам.На който му е дадено нека си вземе.Сьн спомени няма.Живейте тук,аза другия живот има кой да мисли
11
1
 
3
 
! Отговори
бай янко преди 9 години
Коментар 17 е написан от гейче със злобна, но нежна ръчица, евала баце гуем "играч" си.
10
2
 
21
 
! Отговори
Ееееех преди 9 години
Пиле младо и зелено, мъжете свалят с портфейла си, не с перфектна фигура. Я виж манекенките с какви чичковци излизат и не им пука колко са дебелички стига да имат пачки.
9
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Храни и напитки едва ли, но шампоани и сапуни бутат коса, смазват кожа и т.н. Виното подобрява сърдечната дейност, умерено, българино. Бирата подобрява храносмилателната дейност, а консумацията в по-големи количество прави обратен ефект - "бирено коремче", водката изхвърля разни токсини. Храната е полезна, умерено. Е, захарта я изключваме. Значи трябва да избягваме храни със захар, понеже черния дроб не я преработва и превръща в мазнини?
8
2
 
17
 
! Отговори
Д-р преди 9 години
Да се живее е вредно. Да се живее добре е още по-вредно! Това разрбах от тази умна статия за похапвания и попийвания
7
2
 
33
 
! Отговори
До 12 преди 9 години
Ами Буда е казал, че верният път е този по средата. Или по нашенски - прегрешавай, но с мярка. Не съм фен на хора, които се хвърлят в едната или другата крайност.
6
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мда, според някои коментари, да пушиш и да се наливаш с евтин алкохол се смята за много "пълноценно" изживян живот и върховно удоволствие в Бг. Няма лошо, все пак всеки живее с разбиранията си.
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
евтините от нашия пазар! не, че и скъпите са засвет!
4
0
 
6
 
! Отговори
Тръба преди 9 години
Google - Хира Ратан Манек.
3
7
 
38
 
! Отговори
ss преди 9 години
на 39 съм, всичко написано се отнася за начина ми на живот+ цигари и изглеждам по добре от 20 годишно дете :) и всичко това,че се разведох млад и няма кой да ме трови :)
2
11
 
8
 
! Отговори
До 2 преди 9 години
Осъзнаваш ли, че си душевно замърсен
1
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ограничавайки се само ще забавиш неизбежното, а то е че ще остарееш и ще ти личи без значение пазил ли си се или не, и един ден ще осъзнаеш, че си пропуснал да се насладиш на удоволствията от живота.