Симптоми на „майчинско претоварване“

Забравили сте усещането за стил и красота
Обновена: 1 фев 2015 14:58 | 1 фев 2015 14:58, Михаела Лазарова
0
Симптоми на „майчинско претоварване“
Снимка: photl.com

Майчинството е най-тежката и трудна професия. Неслучайно хората са казали това преди много, много години. Истината е, че да си майка действително е най-трудната задача, която същевременно е и най-сладката, даваща любов и сгряваща сърцето на една жена задача в нейния живот. 

Но понякога майките имат нужда от почивка – емоционална, физическа, психическа. Кога? 

Майчинската преумора е често срещано явление. Вероятно на повечето майки им се е случвало да искат просто да си починат, да поискат малко тишина и спокойствие, за да обърнат малко внимание и на себе си. Много хора наричат това състояние „майчинско претоварване“.

Как да разберете дали страдате от „майчинско претоварване“? 

Изтощение 

Един от признаците на това крайно състояние е изтощението. Вие сте твърде уморени, не просто физически, а и психически. Майчинството може да е прекрасно и истински занимателно, но в даден момент всеки човек има нужда от малко спокойствие. Не защото е престанал да обича децата си, а защото силите имат лимит. 

Нетърпение 

Повечето съвременни майки са и работещи жени. Представете си напрежението, което понасяте в работата и у дома. Съвсем нормално е да станете нетърпеливи и изнервени. Важното е да осъзнаете изнервеността си и да вземете мерки, за да не се отрази тя на отношението ви към децата и останалите, на възпитанието, което искате да дадете на рожбите си.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари